Cum identifici prostia maselor?

Raspunsul la intrebarea din titlu e relativ simplu, e suficient sa citesti stirile ca sa identifici prostia maselor.

Mai devreme mi-a aparut in feedul de Facebook urmatoarea stire de pe Digi24:

Manifestările de ură la adresa refugiaţilor devin tot mai dese în Germania. Cel mai recent incident s-a petrecut în estul ţării, unde un centru pentru refugiaţi a luat foc. Mai mulţi localnici au aplaudat momentele în care flăcările distrugeau acoperişul clădirii, în timp ce unii dintre ei au încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul. Potrivit primelor informaţii, incendiul ar fi fost provocat.

N-am sa discut aspectele ce tin de ura fata de refugiati, insa am sa incerc sa discut un alt subiect mult mai important in economia societatii moderne precum irosirea banilor.

Astfel sa incepem prin a mentiona ca fiecare centru pentru refugiati are doua surse de finantare pentru constructie si intretinere:

  • Bani alocati de la bugetul local sau national si rezultati in urma incasarii de taxe si impozite de la contribuabili
  • Donatii si sponsorizari voluntare din partea unor firme, organizatii sau guverne

De obicei cand e vorba de un centru de refugiati precum cel din stirea de mai sus, in marea lor majoritate cheltuielile sunt suportate de la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, din banii pe care oamenii de rand ii platesc drept impozite, statul finanteaza si astfel de investitii de natura sociala.

Ori in situatia asta, cand indirect statul a construit si intretine un astfel de centru din banii pe care tu ca cetatean ii platesti drept impozite e cat se poate de cretin ca tu sa te bucuri si sa mai si aplauzi distrugerea unui astfel de centru. Pana la urma statul in situatia actuala e obligat fie sa-l reconstruiasca, fie sa mute refugiatii intr-un alt centru si lucrul asta presupune cheltuieli mult mai mari decat presupunea intretinerea lui in continuare, iar banii pentru asta or sa vina tot de la bugetul de stat, de unde probabil or sa fie taiati ceva bani pentru alte investitii.

Oamenii astia nu sunt cu nimic diferiti de spargatorii de semninte din spatele blocului, care dupa ce se lasa seara se apuca sa rupa bancile si cosurile de gunoi in timp ce injura primaria ca nu face nimic pentru a remedia gropile din asfalt.

Trebuie sa recunosc ca astfel de manifestari din partea nemtilor ma fac sa concluzionez ca in eventualitatea in care Hitler isi atingea visul de a pastra pe pamant doar rasa pura, in cel mai scurt timp blonzii inalti cu ochi albastri erau sortiti pieirii.

wood-fire_fJhkswF_