Miza motiunii de cenzura

Cred ca deja toata lumea stie ca Dragnea umbla peste tot ca sa-i convinga (prin coruptie si santaj) pe ceilalti parlamentari neafiliati PSD sau ALDE sa voteze motiunea de cenzura pe care o propune pentru caderea guvernului Ciolos.

La nivel declarativ miza tine de pensiile veteranilor, insa in realitate motivul motiunii e cu totul altul. Povestea asta cu pensiile e folosita doar pretext pentru c-a picat intr-un moment oportun si pentru ca PSD are masa de manevra pentru proteste in ziua motiunii.

Totusi miza adevarata e caderea guvernului si inlocuirea lui cu altul politic care poate sa fie controlat si “ghidat” in ceea ce priveste organizarea alegerilor. Adevarata miza din toata povestea asta tine de organizarea alegerilor pentru  ca Ciolos a dat jos prefecti sustinuti de PSD ca sa manevreze pe cat posibil alegerile si i-a inlocuit cu prefecti cat mai independenti posibil, lucru ce a fost potrivnic metodelor de campanie neo-securiste patentate de PSD cu succes atatia ani.

Dincolo de asta multumita lui Ponta votul din diaspora e compromis, insa nu in totalitate pentru ca o eventuala ordonanta de urgenta a guvernului poate corecta anumite derapaje si poate salva votul din diaspora, iar asta reprezinta o lovitura puternica pentru PSD, pe cand un guvern politic subordonat PSD-ului poate sa compromita votul din diaspora in totalitate.

Sa nu-l subestimati pe vicleanul mustacios pentru ca e cat se poate de evident ca unul condamnat pentru fraude in ceea ce priveste organizarea alegerilor e deja expert in astfel de fraude si ele reprezinta prima lui preocupare din postura de ticalos politic.

1399170