Majoritatea inchipuita

Scriam ieri un articol in care incercam sa explic matematic si logic faptul ca nu exista o majoritate anti-PSD in Romania si incercam sa sugerez faptul ca majoritatea asta se poate obtine prin educarea societatii si nu prin marginalizarea si oprobiul public al celor care voteaza cu PSD sau nu voteaza deloc.

Si totusi, in pofida unor cifre si rezultate cat se poate de elocvente inca exista oameni care par ca traiesc la propriu intr-un univers paralel. Univers, nu stat!

Acesti oameni, de cele multe ori formatori de opinie incearca prin diverse tertipuri sa induca ideea ca binevoitorii au de fapt o majoritate in orice context.

Uite, spre exemplu, am dat ieri in feed peste un articol de-al lui Mindruta ce e de fapt o scrisoare deschisa adresata lui Shinzo Abe, primul-ministru al Japoniei, in care apare urmatorul pasaj:

In traducere libera Mindruta spune urmatoarele: "Stiu (n.r.: sunt constient) ca majoritatea romanilor si-au cerut scuze pentru lipsa de atente in timpul vizitei. Dar e musai sa va spun: a fost mai bine fara ea (n.r.: adica fara atentie)"

Am sa fac abstractie de faptul ca Mindruta ii sugereaza lui Shinzo Abe ca e mai bine ca nu s-a intalnit cu Tudose pentru ca acesta din urma declara c-o sa omoare pedofili si unguri cu cateva zile inainte si am sa ma opresc doar asupra supozitiei ca majoritatea romanilor si-au cerut scuze fata de Shinzo Abe.

De fapt majoritatea romanilor nici n-au stiut ca urmeaza o vizita oficiala a lui Shinzo Abe in prealabil si probabil ca nu aflau daca nu se facea atata caz pe tema asta de indata ce si-a dat Tudose demisia. Nici eu n-am stiut treaba asta si am acces la informatie si interes pentru informatie mai ceva decat multi dintre voi, ceilalti (apropo de ce-am scris mai devreme).

Ba mai mult si dupa ce s-a aflat informatia asta, sunt sigur ca pe majoritatea romanilor i-a durut fix in fund de vizita lui Shinzo Abe pentru simplul fapt ca vizita asta nu le-a influentat viata cu nimic. N-au devenit mai bogati, dar nici mai saraci. N-au primit nici macar o promisiune ca… ceva acolo. Deci chiar nu le pasa, n-au motiv sa le pese, daramite sa-si ceara scuze.

Apoi, dintre cei care au inteles cum e treaba cu vizita lui Shinzo Abe foarte putini s-au grabit sa scrie depese lacrimogene in care sa sustina ca noi, romanii suntem un popor foarte destept si educat si ca nu e vina noastra (dar poate-i a presedintelui) ca votam la fiecare scrutin niste ticalosi, fara drept de apel, carora le incredintam fraiele tarii.

Daca e sa ma iau dupa ce am vazut pe Facebook si bloguri as spune ca pe cei care au scris astfel de depese ii putem numara, in cel mai fericit caz pe degetele de la picioare si cele de la maini, desi tind sa cred ca degetele de la maini sunt suficiente pentru a contabiliza majoritatea asta inchipuita de unii.

Ba mai mult, niciuna dintre scrisorile in care unii si-au jelit soarta si si-au aparat caracterul suprem si apartenenta la dacopatie nu s-a viralizat pentru ca n-am vazut pe nimeni (in afara de autorii acelor scrisori) sa dea share la asa ceva.

Asa ca la final, e musai sa-i intreb, retoric, pe acesti oameni daca mai au si alte idei proaste de a lupta impotriva ideologiei socialist-comuniste, in afara ideii de a protesta impotriva presedintelui atunci cand respecta oranduirea constitutionala si logica politica sau ideii de a emite depese care nu prea intereseaza pe nimeni cu scopul de a cere oarecum scuze in numele unui popor care nu prea considera ca ar avea motiv sa se scuze fata de nimeni pentru ca nu-i niciodata vinovat de nimic.

Apropo de subiect, cititi aici: Cum au suferit romanii ca n-a vorbit japonezu' cu premieru'.