Made in Romania

Tot primesc de cateva zile mesaje tip mass pe messenger cu textul acesta:

“Cumparati Made in Romania tot ce se poate, de la orez pana la chestii de uz casnic. Producatorii nostri au dificultati sa exporte acum. Cu cat mai multi vor cumpara produse romanesti, macar pana trece criza, cu atat mai mult vor avea de lucru romanii din putinele fabrici care mai produc ceva in Romania si vom trece mai usor peste criza. Cumparand un produs romanesc se platesc impozite, salarii, chirii, dobanzi. Nu poti sa le cumperi pe toate din afara, dar atunci cand poti alege … Ajutand Romania, ne ajutam pe noi insine !!”

Inititaiva mi se pare interesanta si ma amuz ca acum vad si politicienii la televizor ca incep sa spuna ca ei nu mai folosesc masini straine ci vor merge cu Dacii si ca vor cumpara doar produse romanesti, atat cat este posibil.

He he! Pai eu faceam reclama la produse romanesti de la masina proprie incepand o Dacie veritabila, nu Logan facut in Romania cu tehnologie franceza, ci Dacie, ultimul model original romanesc. Si merge !!!

Ideea de a cumpara produse romanesti e foarte buna DOAR ca multe fabrici romanesti au patronat strain, ceea ce inseamna ca profitul se duce tot in alte tari. Ar trebui sa cumparam obiecte, alimente facute in Romania sa dam de lucru muncitorilor aici, dar sa incurajam si micii comercianti. De exemplu sa mergem la supermarket doar o data pe luna la inceput, apoi o data la 3 luni. Sa mergem mai des la magazinul de cartier. Dar oare putem rezista tentatiei?