Cu mingea pe maidan

He he! Ce vremuri! Cand tata alerga cu prietenii mingea pe maidan. Si ce fericiti erau. Apoi au venit vremurile cand eram eu copil si alergam mingea prin curtile scolilor dupa ore sau prin parcuri. Apoi a venit democratia si treptat nu am mai avut voie sa batem mingea decat “in locuri special amenajate”. Libertatea de a bate mingea ne este ingradita tot mai mult an de an.

La Sibiu abia mai gasesti azi unde sa bati mingea. Cateva terenuri private sunt de neatens de copii. Scolile si-au transformat curtile in fortarete sau Sali de sport “a la Nastase”. Parcurile au devenit spaima copiilor datorita politistilor comunitari care nut e mai lasa sa calci iarba. Putinele terenuri ramase, unele amenajate, dispar pe zi ce trece.

Zilele acestea am aflat ca terenurile din spatele bazinului Olimpia vor fi desfiintate pentru a face loc unei Sali polivalente, iar terenurile de tennis de langa vor face loc unui mall cu bloc turn. Patinoarul vechi are si el zilele numerate, oricum ramas in paragina. Stadionul de fotbal este doar o epava. Cam atat prêt se pune pe sportul de mase la Sibiu. Copiii sunt astfel indemnati sa stea in casa la calculator sau televizor, iar can dies afara sa cutreiere pe strazi in cautarea de infractiuni. Sportul nu e o alternative oferita de autoritati. Viitorul suna rau!

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania