Editorialist la Sibiu7.com

Iata ca incep sa ma extind cu scrierile mele! Echipa Sibiu7.com mi-a oferit posibilitatea sa ma exprim si in ziarul lor online in calitate de editorialist. Si pentru ca acolo e o echipa tanara au decis sa imi dea libertate deplina de exprimare! Asa ca de azi cititi Mazemania si Sibiu7.com unde gasiti alte materiale decat aici. Astept si alte oferte! Eu scriu mult, foarte mult!

Sunt un activist de mulţi ani în Sibiu, dar mereu mă întorc la întrebarea: e mai bine să fi activist sau să stai în „banca ta”? Care sunt avantajele neimplicării comunitare?

În primul rând nu deranjezi pe nimeni şi ai şanse mari să nu fi deranjat. A fi activist în propria comunitate înseamnă să te implici în problemele oraşului. Şi problemele oraşului sunt problemele unor oameni. A lucra cu oamenii este foarte greu, dar atât de multe satfisfacţii poate aduce această activitate şi nu în plan material.

A fi activist în propria comunitate înseamnă să te expui tuturor celor ce generează probleme în oraş şi, de obicei, deţin puterea politică şi economică. Chit că activismul nu înseamnă  a fi „Gică contra”, astfel văd unii lucrurile pentru că nu vor să aprofundeze probleme dezbătute public. Iar cei ce nu-şi doresc aceste dezbateri publice încearcă, prin orice mijloace, să îi demonizeze pe activişti sau să îi compromită public. Şi dacă nu le reuşeşte efectiv îi iau în râs.

Nepăsarea nu aduce victorii şi nu aduce nimic bun în comunitate. Aduce însă un sentiment de linişte individului. O linişte sinonimă cu vidul spiritual. Când devenim nepăsători faţă de cei din jurul nostru, între care trăim, devenim goi şi ne pierdem aceea latură spirituală ce ne face umani.

Activismul aduce multă muncă voluntară, multe eforturi şi consum de resurse, dar satisfacţia reuşitei îţi oferă sentimentul că într-adevăr trăieşti.