La multi ani Romania!

Astăzi este ziua noastră, a tuturor românilor, indiferent de orientarea politică, religioasă sau sexuală. Astăzi e momentul ce de obicei îl serbăm cu tristeţe, când ar trebui să îl serbăm cu bucurie. E zi de sărbătoare pentru România şi români şi trebuie să ne învăţăm să o petrecem ca atare.

Românii din străinătate sunt adesea la lucru de ziua României, dar seara abia aşteaptă să bea un pahar cu amicii sau familia în cinstea României. În ţară tinerii fug în acest sfârşit de săptămână prelungit să se distreze la munte. Politicienii numără voturi şi fac alianţe. Anul acesta sunt prea ocupaţi pentru a sărbători Ziua României.

Ţara noastră împlineşte 90 de ani azi şi, deşi unii mai speră la o destrămare a ei, cu toate bunele şi rele istoriei, România a mers înainte. Împlinim azi 90 de ani de recunoaştere oficială internaţională, dar avem mii de ani de istorie care ne dau toate drepturile de a fi europeni şi de a pretinde să fim trataţi de la egal de restul europenilor. Nu suntem cu nimic mai prejos decât francezii, englezii sau germanii. Avem o istorie tumultoasă, dar lungă, ceea ce ne conferă toate atuurile unei european.

E timpul să ridicam nasul din oala istoriei şi să arătăm lumii că nu poate exista fără romani şi România! La mulţi ani!

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania