Editorial Sibiu7 – Sibiu între cultură şi industrie

Anul 2007 va fi consemnat în istoria Sibiului ca anul de referinţă pentru o nouă eră în dezvoltarea oraşului. A fost anul care a marcat intrarea urbei de pe Cibin în elita europeană a oraşelor ce trăiesc pentru şi din cultură. Sau cel puţin aşa ar trebui să fie.

Statistic Sibiul îşi trage principalele resursele financiare din industrie. Cultura şi turismul sunt încă în planul doi al veniturilor financiare pentru oraş. Odată încheiat programul Sibiu Capitală Culturală Europeană trebuie să răspundem unei dileme privind viitorul oraşului. Vrem un Sibiu industrial sau unul cultural? Normal că nu putem vorbi de un oraş exclusiv industrial sau cultural, ci de ceea ce predomină. Cum vrem să fie cunoscut Sibiul? Ca o resursă de industrie, fie ea şi modernă sau ca un centru al multi-culturalismului?

Cred că alegerea făcută în anul 2007 şi succesul repurtat atât la sibieni cât şi a turişti ne dă dreptul să sperăm la un Sibiu cultural. Unde cultură înseamnă o multitudine de activităţi şi nu e definită în strict sens clasic. Vrem şi industrie, dar cu măsură. Dacă vrem un Sibiu cultural, trebuie să acceptăm şi un Sibiu turistic şi al serviciilor. De altfel serviciile încep să angajeze cei mai mulţi oameni şi vor oferi cheia financiară pentru dezvoltarea oraşului.

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania