Omul contra corporatiilor. Cazul Weinenberger – Tondach

Omul contra corporatiilor. Cazul Weinenberger - Tondach
Incep sa inteleg din ce in ce mai mult ca am intrat pe un teren minat odata cu inceperea demersului de oprire a defrisarii Dealului Gusterita si transformarea lui in cariera miniera de suprafata. Ca sa intelgeti mai bine situatia trebuie sa va spun ca fabrica aflata azi pe locul fostei fabrici CEMA SA poarta numele Tondach, dar aceasta firma mamut este parte dintr-un concern si mai mare numit Wienenberger, ambele cu sediul in Austria. Ca sa intelegeti cu cine ne-am gasit sa ne lupta pentru verdeata noastra: Wienenberger e in lumea caramizilor si tiglelor cam ce e McDonalds in lume. Un gigant cu resurse financiare inepuizabile versus un om simplu. Hmmm… Avem oare sanse sa ne aparam spatiul vital verde? Citeam un articol din Ziarul Financiar in care cei din grupul Wienenberger se laudau cu noua fabrica facuta la Sibiu pe locul celei vechi si anuntau…. ca vor mai face UNA!!! Motivatia: au potentia mare de exploatare in zona a argilei pentru caramizi si tigle. Altfel spus vor distruge o zona verde gigant, nu doar suprafata celor 45 ha de padure, ci tot ce e sub ele pana la 10-20 metri adancime!!!

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
mihai

Eu sper ca se poate opri defrisarea ! Avem un proverd “buturuga mica rastoarna carul mare”, sa nu renuntam 🙂

Calin Blaga

eu nu renunt!!!

Anonymous

Domnule Blaga,ma intereseaza in mod deosebit subiectul ” dealul Gusteritei “.Va rog din suflet sa ma contactati pt o discutie la nr.0746478671.Va multumesc

dreamwind55

Sa fim realisti. Razboiul e prea mare pentru noi. Plus ca nu poti opri progresul de orice fel. Incluiv cel economic. Economia si bunastarea nu fac casa buna cu ecologia. Sunt trista.