Hai si tu in Dealul Gusterita

Initiativa Salvati Dealul Gusteritei invita pe toti cei interesati sa ni se alature miercuri 13 august a.c. ora 12 la monumental din Dealul Gusterita, Sibiu pentru a protesta pasnic impotriva proiectului de exploatare miniera ce va duce la defrisarea a unei suprafete de 45 ha de padure din Dealul Gusterita.

O firma austriaca din domeniul productiei de caramida si tigla si-a propus extinderea minelor de suprafata deja existente in Dealul Gusterita cu o suprafata de 45 ha. Inititiva Salvati Dealul Gusterita a demarat o petitie online (www.petitieonline.ro/petitie/salvati_dealul_gusteritei_-p50621040.html ) semnata de peste 400 de oameni pentru a stopa acest proiect si a pastra zona verde din Sibiu si imprejurimi. Petitia a fost deja inaintata de doua saptamani firmei Tondach Romania Srl, care vrea sa faca exploatarea cat si Agentiei Nationale de Proiectia Mediului (ANPM), Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu.

Singurii care au raspuns acestei petitii au fost cei de la Agentia Locala de Protectia Mediului Sibiu, iar prin raspunsul lor au confirmat ca acest caz nu e de competenta lor ci de cea a ANPM.

Chemam toti sibienii si nu numai, care vor sa traga un semnal de alarma, sa vina miercuri 13 august la ora 12 la monumentul din dealul Gusterita pentru a descoperi aceasta oaza de verdeata a Sibiului si a fi alaturi de noi in incercarea de a o proteja.

Accesul la monument se poate face pe traseul marcat cu indicatoare. Se poate veni pe jos, cu bicicleta sau masina.

Pentru informatii suplimentare cblaga@gmail.com

Calin Blaga
Initiativa Salvati Dealul Gusteritei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *