Audienta la Bottesch

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch este primul reprezentat al autoritatii locale ce a decis sa raspunda sesizarilor privind Dealul Gusterita si a invitat membrii Initiativei SOS Salvati Dealul Gusteritei in audienta MIINE ora 9!

Asa ca daca puteti fugi de la lucru si vreti sa participati anuntati-ma pana deseara ori prin comentariu aici, ori la telefon/SMS 0721366702. E important sa fim cativa acolo si nu doar eu singur cu dosarul Gusterita ce l-am pregatit!

Saptamana trecuta am trimis Consiliului Judetean Sibiu urmatoarea adresa:

CATRE
CONSILIUL JUDETEAN SIBIU

In atentia Presedintelui Martin Bottesch

In Atentia membrilor din COMISIA PENTRU SERVICII PUBLICE IN DOMENIUL INVATAMANTULUI, SANATATII, CULTURII, PROTECTIA SI PROMOVAREA DREPTURILOR COPILULUI, ASISTENTEI SOCIALE, SPORTULUI, TURISMULUI,AGREMENTULUI SI ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC SI PRIVAT DE INTERES JUDETEAN

Stimate domn presedinte
Stimati consilieri si consiliere judeteni

Va aduc in atentie un fapt deosebit de grav pentru care va cer implicarea imediata. In Dealul Gusterita se doreste defrisarea a 45 hectare de padure pentru transformarea lor in exploatatie miniera de suprafata de catre firma TONDACH Romania Srl. In acest perimetru Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Lucian Blaga Sibiu a facut sapaturi arheologice neterminate conduse de profesorul german Thomas Nagler. Sapaturile de pana acum au scos la iveala un cimitir din evul mediu si vor scoate la iveala in opinia specialistilor o asezare umana de importanta nationala.

Zona este considerata de arheologi de interes national si posibil european.

Va rog sa va implicati in oprirea acestui demers al firmei Tondach care inca nu a fost autorizata de Agentia Nationala de Mediu.

Pe langa impactul arheologic si cultural exista si un impact de mediu cu repercursiuni pe termen lung pentru zona Sibiului prin crearea de alunecari de teren ca cele din aceasta vara din Suceava odata cu ploile. De asemenea 45 hectare de padure reprezinta:

– 450.000 de metri patrati de padure
– 90 terenuri de fotbal
– o data si jumate Parcul Sub Arini
– suprafata Orasului de Sus (Centrul istoric)
– oxigenul necesar intr-un an pentru 1980 de persoane!
– curata aerul intr-un an de 1443 tone de praf!

Va rugam sa sprijiniti cei peste 500 de locuitori ce au semnat deja o petitie pentru oprirea acestui demers.

Calin Blaga
Initiativa Salvati Dealul Gusterita
contact: tel 0721366702
email: cblaga@gmail.com