Initiativa unei mame

Am primit azi rugamintea unei mame din Sibiu de a o sprijini si prin blogul Mazemania pentru a se solutiona rapid o problema cu risc pentru copiii din zona Rahova. Redau scrisoarea ei catre Primaria Sibiu, Directia Spatii Verzi in speranta ca se va rezolva problema cat mai repede.

„Vă scriu în numele mamelor care locuiesc în blocurile de pe strada Rahovei.
Anul trecut, în momentul în care s-a îmbunătăţit spaţiul de joacă din zona numită „Valea Săpunului”(str. Aleea Şelimbăr), adică spaţiul verde din faţa complexului comercial Kaufland, am fost încântate de iniţiativa Primăriei. Totul era nou, leagănele, topoganul respectau normele de siguranţă pentru copii. Lucrurile au continuat să se îmbunătăţească, în momentul în care a fost reparată şi strada şi s-a mărit numărul locurilor de parcare. Numai că de atunci, au apărut şi problemele, pt. care îmi exprim acum îngrijorarea.

Din păcate, în ciuda restricţionării vitezei pe strada Aleea Şelimbăr, în zona de ieşire din parcarea Kaufland, şoferii accelerează, fără să ţină cont de prezenţa copiilor în zonă sau de locul de joacă destinat lor, care nu este îngrădit. Părinţii şi bunicii formează un „gard viu” din corpurile lor pentru a le asigura protecţia copiilor, stau cu spatele în zona intersecţiei străduţei din Rahova cu Aleea Şelimbăr, deoarece zona a devenit intens circulată din şi spre Kaufland (în ciuda sensului interzis de pe podul auto spre Kaufland). Pericolul este foarte mare, datorită vitezei maşinilor, datorită absenţei patrulării poliţiei rutiere în zonă şi datorită faptului că spaţiul cu nisip destinat jocului copiilor este la chiar la stradă. Toţi părinţii din zonă sunt îngrijoraţi de viteza mare cu care circulă şoferii în zona amintită şi de ignorarea respectării limitei de viteză.

În acest sens adresez această cerere de a se îngrădi locul respectiv de joacă (dotat cu un topogan gen elefant, un altul de lemn, 3 leagăne şi 3 balansoare) cu un gard de vreo 10 metri lungime , care ar îngrădi zona de joacă a copiilor şi ar securiza-o în eventualitatea nedorită a unor accidente, pentru a se putea astfel asigura siguranţa copiilor.”

PS: Eu as mai adauga o sugestie catre Primaria Sibiu: sa monteze limitatoare de viteza in acea zona pe sosea (cele din plastic, inca nefolosite la Sibiu, dar atat de necesare). Nimeni nu vrea sa auda la stiri ca un sofer beat sau neexperimentat a intrat cu masina in copiii care se jucau la groapa de nisip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *