Traim in Mazemania…enjoy!

LifetimeStock-68852-L

Azi am doua povesti din Mazemania.

Prima poveste:
Ieri seara in Billa pe centru in Sibiu un prieten s-a dus sa cumpere cateva felii de salam si o piine. Si-a facut el calculul si iesea 7,60 lei. Merge la casa, sta la rand cat se sta la Billa si cand ajunge casierita ii spune „12,40”. Prietenul meu se uita surprins si intreaba „Pentru ce?” Doamna „Cum pentru ce? Pentru astea” El „Pai doar pentru astea e mai putin”. Ea „Ei domne, chiar asa de grea e matematica?” Prietenul meu se uita spre urmatorul client ” Va rog puteti verifica si dumneavoastra?” Omul socoteste si el la fel ca si amicul. Casierita „Hai domne nu vedeti ca tineti lumea la coada!?” Amicul „Pai dumneata o tii. Mai socotiti odata!” Ia produsele si le mai scaneaza si, surpriza, zice „7 lei 60”. „Aha!” exclama prietenul meu si continua „Nu-i asa ca e grea matematica?” Apoi a plecat razand. Trist este ca aceste incidente sunt foarte dese la Billa din Sibiu si nici macar scuze nu primesti.

A doua poveste:
Citeam azi in Cancan ca un primar dintr-o comuna din Vrancea a scris pe traditionalele panouri de intrare – iesire din localitate „Bine ati venit! Tata” si „Drum bun! Tata”. Astfel primarul vrea sa isi arate iubirea zice el pentru copii sai care fac zilnic naveta spre Focsani pentru a merge la scoala. Gestul parintesc este de apreciat mai ales ca primarul spune ca a inchiriat stalpii respectivi si plateste cateva sute de euro anual. Dar cum se spune la noi in Mazemania, ori ceva e in neregula la „capsor” ori fura atat de mult ca primar incat asta e doar un moft de „conte” local, asta sa nu zic „baron” ca acolo il au deja pe Oprisan. ca un cunoscator al judetului Vrancea pot spune ca odata intrat acolo, intri in alta lume. E ca si cum revolutia nu a trecut prin zona, dar o reforma a Partidului Comunist s-a produs totusi, din interior. E o societate comunisto-moderna, un fel de experiment nou chinezesc.
PS: Povestea cu primarul e falsa…o noua intozicare a ziarelor din Mazemania. De fapt comuna se numeste Tataranu nu Bordeasca (care e doar sat) si lipsesc literele, fiind furate (poate de primar). De aici rezulta mesajul mai sus mentionat, culmea confirmat de „sursele” necitate ale ziaristului.

Mai stiti si alte povesti de acest fel din Mazemania?