O cafea pentru Cocoon

Azi am aflat o veste trista. Cocoon Cafe a fost scos la vanzare. Locul acela unde te simti ca acasa nu mai poate rezista intr-un oras ca Sibiul. Dupa mai multe lovituri primite rand pe rand ieri a primit lovitura de gratie din partea Garzii Financiare: o amenda de 20 milioane de lei pentru lipsa anuntului cu pastrarea bonului fiscal.

Mi-e imi place in Cocoon. E deschis de un an si trei luni si se vroia o afacere de familie a unui cuplu tanar romano-belgian: Ica si Marc. Un spatiu primitor, aranjat cu gust, unde fluturii sunt omniprezenti. O afacere de familie, un “cocoon” ce acum e gata sa se rupa pentru ca fluturele sa zboare spre un alt patron. Este o zi trista pentru proprietari si pentru clienti. Asta pentru ca noii proprietari nu pot garanta pastrarea aceluiasi ambient. Poate va veni un bisnitar din Centru si face inca un fast-food in loc, ca de, se poarta.

Cocoon Cafe era unul din putine locuri din Sibiu care mai pastra farmecul unei cafenele unde tineri si batrani, artisti si ingineri se pot intalni. E locul unde se fac clatite frantuzesti. E locul unde poti servi ceaiuri din toate colturile lumii.

Cocoon e trist de azi. Ce pot face eu sa il salvez? Pot doar sa scriu. Daca as fi bogat probabil i-as spijini pe proprietari. Dar nu sunt bogat in bani ci doar in cuvinte. Asa ca am o idee:

HAI SA SALVAM COCOON!

Nu e un monument istoric, nu e un parc, nu e o biserica ori Ateneul. Dar e un loc care pastreaza farmecul Sibiului. Si e printre putinele cafenele reale ramase in Sibiu. Cum putem salva Cocoon? Simplu: De azi mergem la Cocoon cat de des putem, ne anuntam toti prietenii sa mearga acolo si tot asa. cerem o cafea, un ceai, o clatita sau ce poftim. O cafea pentru Cocoon – eu asta comand mereu. Marim clientii, ajutam afacrea sa treaca peste un moment foarte greu si tinem in viata COCOON!

Eu Cocoon, tu Cocoon?

UPDATE: Shoricika despre experienta ei in Cocoon