Cocoon Cafe

cocoon-196533

Ei iata ca scriu si despre localurile din Sibiu. Ma indeamna prietenii ca mare gurmand ce sunt si fin cunoscator al bauturilor sa mai scriu si despre localurile din Sibiu. Sa le fac un rating si sa exprim ceva puncte de vedere.

Azi voi vorbi despre Cocoon Cafe, asta pentru ca aseara am petrecut doua ore alaturi de un prieten acolo.Cand m-a sunat amicul meu si mi-a zis ca ne intalnim acolo, l-am intrebat unde este. Nu auzisem de cafenea pana atunci. Culmea era si in zona unde locuiesc si lucrez! Imi explica cum sa ajung acolo si dus sunt. Nu e nici o firma pe casa situata pe Magheru colt cu Sofocle. Dar la intrare pe un trepied scrie cu creta Cocoon cafe. „Vai” imi zic „aici parca era o crasma ordinara. Unde m-a adus si asta!?”. Mai fara tragere de inima si asteptandu-ma la cei mai rau deschid usa si…surpriza.

Parca o zana buna trecuse prin crasma de odinioara si cu o bagheta magica transformase locul. M-a izbit bunul gust in designul interior si in atentia pentru micile detalii si tema unitara: cocoon – fluture. Eleganta si caldura – asta emana spatiul. M-am asezat alaturi de prietenul meu ce ma astepta deja pe un scaun de la bar. Iscoditor cum sunt am aflat de la el cam totul despre patroni care ne si serveau. Sot si sotie, el belgian, ea romanca. O afacere de familie. Asta din start mi-a placut. Nu sunt adeptul corporatiilor si totdeauna incurajez localurile „de familie”. Acolo ma simt eu de obicei in largul meu. Proprietarii cafenelei sunt foarte deschisi cu noi clinetii, printre care ma includeam si eu. Te lasa in pace cand vad ca vrei sa fii lasat in pace si iti vorbesc cand vad ca ai chef de vorba. Ce mai barmanii ideali!

Meniul tipic de cafenea cu un plus la sectiunea ceaiuri. Asta pentru ca au o varietate destul de bogata si de cand Vali Oltean a inchis ceainaria de pe Magheru tanjeam dupa un astfel de spatiu.

DAR vine bomba! Gura mi-a lasat apa cand am vazut ca servesc si clatite. Doar atat la mancare: clatite! Superb! In sfarsit ceva aparte intr-o cafenea.

Pentru cei interesati Cocoon cafe are doua incaperi din care prima pentru fumatori. Cel mai mult din designul interior li-au placut fluturii prinsi de baza lampilor din tavan de deasupra barului. Discreti, eleganti si frumosi.

Pentru mine cu siguranta ramane un loc de liniste – muzica era de calitate gen Buddha Bar si la volum suportabil. Si cred ca e genul de loc unde iesi cu o prietena sau 2-3 amici, asta daca vrei un spatiu de armonie si unde sa poti povesti de soarta lumii sau de o poveste de amor. Nu il recomand celor care vor mici sau doar sa bea cu prietenii pe manele. Acestora le pot recomanda cu totul alte localuri unde eu NU merg.

Am inceput acest material cu teama mea de a intra in Cocoon cafe pentru ca stiam ca in casa respectiva fusese o bodega ordinara si mai apoi pentru scurt timp Michellangello pizzeria se mutase acolo. Dar imi pare bine ca am intrat si va recomand si voua!

PS: pentru sibieni si cei ce nu cunosc bine orasul Cocoon cafe este pe Magheru, o casa mai sus de fostul Calugaru, colt cu strada Sofocle. Pun pariu ca 99% din sibieni habar nu au unde e strada Sofocle. Dar un pic de aventura in oras nu va strica la nici unii… asa mai descoperiti locuri frumoase cu oameni frumosi!

UPDATE: Pentru cei ce au intrebat programul este de Marti pana Vineri de la 10 la 23, Sambata si Duminica de la 17 la 24 si lunea inchis. Mersi Ica si Marc!