Miza Ossetia de Sud

Iar razboi! Cand credeam ca poate oamenii s-au desteptat, iata un nou conflict in Caucaz. Efectele politicii staliniste se vad inca.
Nu voi aloca unui razboi atat spatiu aici, dar pentru a intelege unele aspecte nespuse la TV, Republica asta auto-proclamata a Ossetiei de Sud este un pic mai mare cat judetul Covasna. Va amintiti ca si in 1990 la Tg Murea unele puteri au incercat ceva asemanator, dar a fots prevenit la timp. Cine are interesul sa instige? Cine are interesul sa creeze mii de republici mici in fostul spatiu sovietic cand toata lumea se uneste?

1
Lasă un răspuns

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Anonymous

lumea se separa si dupa aia se uneste in cadrul a altceva. gen statele din fosta iugoslavie, cehia si slovacia in cadrul ue.te pomeni ca a fost bine cand georgienii au bombardat pe astia din osetia de sud doar pentru ca vor sa se uneasca cu ai lor din osetia de nord si au considerat, fara sa le fie respectat dreptul de regiune autonoma pana la urma, inca de la destramarea urss, ca le va fi mai bine in rusia decat in georgia?rusii s-au transformat din eroi in gunoi cand, dupa ce i-au salvat pe osetini, au invadat ca niste… Read more »