Noroc cu fetele la Beijing

Nu sunt un fan sport. Ma uit la diferite sporturi ocazional si din intamplare. Dar am prins si eu (chiar si eu!) ceva crampeie de stiri de la Olimpiada de la Beijing 2008. Nu imi propun o cronica sportiva pentru simplul motiv ca nu ma pricep, dar am remarcat ceva ce m-a pus pe ganduri.

Nu stiu cati au observat ca sportul romanesc in ansamblu capata valoare la probe si sporturi feminine. De exemplu la Olimpiada pana acum aurul ne-a fost adus doar de femei si din total medaliilor cred doar una a fost aduse de un baiat, restul fetele le-au obtinut.

Am observat ca si in restul competitiilor, nu doar la Olimpiada, sportul romanesc e reprezentat cu cinste doar de femei. Gimnastica, inot, canotaj, atletism, handbal, volei etc. Doar echipe feminine. Rar barbatii reusesc o medalie.

Si totusi ce ne arata zilnic stirile sportive pe toate canalele Tv, ce publica toate ziarele la sectiunea sport? FOTBAL. Fotbal baieti. Adica niste ratati cu fitze care nu au demonstrat nimic, dar care sunt platiti regeste si au parte de mediatizare si cand se besesc!

In acest timp fetele si femeile de aur, argint si bronz ale Romaniei se lupta si i-au medalii dupa medalii si stirile sportive poate le dedica o stiruta de 1 minut. In schimb vedem cand Becali mulge oaia, Coposu fura Loteria, Banel se scarpina in nas, Mutu in fund si altii asemenea.

De aceea m-am bucurat azi cand am vazut o reclama la TV la noul supliment sportiv al ziarului Adevar ce apare de luni saptamanal: Supliment sportiv ANTI-FOTBAL! In sfarsit unii si-au dat seama ca sportul nu e egal fotbal si ca valoare sportiva a Romaniei niciodata nu a stat in fotbal!

Sincer daca vrem sa avem succes in fotbalul european si mondial ar trebui sa investim mai mult intr-o echipa de fotbal feminim. Cu siguranta vor castiga tot si fara ifosele baietilor.