Puterea unui cuvant

typewriter-1170657

Zilele acestea pentru a nu stiu cat oara am fost pus fata in fata cu puterea cuvantului. Jurnalistii scriu, prezinta si noi, avizi, inghitim infomartia, uneori nemaiavand timp nici s-o digeram. Mai mult internetul ne ofera un ocean de informatii in care de multe ori ne pierdem.

Azi scriu despre puterea cuvantului. Nu scriu despre TV, radio sau ziare. Asta las celor ce practica jurnalistica. Eu m-am retras demult din presa desi am terminat o facultate in domeniu. Imi place sa scriu. La asta nu renunt. Am scris multi ani literatura de sertar. Multe din scrierile mele dupa un timp le-am aruncat sau le-am sters.

De curand am reinceput sa scriu pe acest blog Mazemania. Cand l-am creat acum doi ani am vrut sa fie un caiet de impresii online. Unde sa imi pot asterne gandurile despre Romania si lumea in care traim in general. De aici si Mazemania.

Acest blog insa a devenit un fel de ziar local online sau ceva asemanator. Nu am stiri, am doar ideile si parerile mele. Proaste, bune – sunt ale mele!

Imi place sa scriu mai ales despre frumos, despre micile pasiuni ale vietii. Cred ca nu trebuie sa fim egoisti cand e vorba de frumos si trebuie sa impartasim cu ceilalti. Cred ca lumea poate fi mai buna nu prin vioelnta si radicalism, ci prin schimbarea care se produce in noi insine si care o reflectam in timp asupra celor din jur.

Ultimele insemnari postate aici au atras peste 1000 de vizitatori intr-o saptamana. Unele au fost citate pe alte bloguri. Altele au fost comentate aici, dar cel mai adesea comentariile le-am primit pe Messenger si chiar email. Imi pare bine sa vad reactia oamenilor. Nu mi-am dorit-o dar e binevenita! Oamenii citesc, se gandesc, unii chiar apreciaza sau critica. Toti sunt bineveniti sa gandeasca si sa se exprime liber!

Pentru cei ce ma cunosc bine stiu ca eu am incurajat toleranta, non-discriminarea, non-violenta si libertatea de a gandi si a te exprima. Asta sunt eu!

Eu merg inainte cu acest blog si va multumesc tuturor care sunteti alaturi de mine citind si apoi meditand la cele scrise aici. Nu sunt „un mic guru” asa cum un prieten zicea de curand… ci doar simplu, Calin.