Gandhi, Don Quijote sau doar Calin?

In ultimul timp prietenii tind sa ma eticheteze cu nume celebre din istorie sau literatura. Ba ca sunt un Don Quijote modern, ba ca sunt un Gandhi de Sibiu, ba …. Offf! Nu sunt Don Quijote desi unora le pare ca ma lupt cu morile de vant. Nu sunt Gandhi desi sunt non-violent si promovez protestele pasnice. Sunt doar Calin!

Un alt amic glumea “De acum cand te prezinti celor din Primarie trebuie sa spui asa:
Blaga. Calin Blaga” si radea pe seama fricii unora din institutii de mine si ceea ce fac. Nu cred ca sunt un fioros care inspir frica, nici vreun agent secret plasat in Sibiu sa subminez lipsa de democratie. Sunt doar un cetatean care se implica si caruia nu-i e frica sa vorbeasca despre lucruri stiute de foarte multi dintre noi.

E plin de idealisti, dar tac. E plin de informatii, dar stau ascunse. E plin de dorinta, dar nu e putinta. Eu vorbesc, intercationez cu oamenii, sunt prezent intre ei. Politicienii vin intre oameni din 4 in 4 ani. Eu sunt mereu intre ei. Politicianul cauta sustinere financiara de asemenea. Eu nu.

Eu sunt Calin. Nu am un vis ca Martin Luther King, dar am un ideal: sa vad oamenii implicati in problemele comunitatii. Sa vad oamenii vorbind ferm cand au problema si
mergand pana in panzele albe pentru a o rezolva. Vreau sa vad o lume in care sa nu ne fie teama de autoritati. Sa vad cetateni de toate varstele voluntari pentru a-si ajuta semenii si comunitatea. Si mai ales vreau sa vad romani fericiti! Lumea noastra e mult prea posomorata si am uitat sa radem.

Aseara radeam de zguduiam blocul in care locuiesc. Vedeam o comedie si savuram umorul. Asta fac zi de zi ori ca ma uit la Tv, ori cu prietenii, ori pe strada. Rad, zambesc, sunt vesel, optimist, pozitiv!

Asta sunt eu, Calin.

PS: Mama mea cand mi-a pus acest nume s-a gandit la Calin (file de poveste)…..