Petitia Salvati Dealul Gusteritei a ajuns la ANPM

Ieri am trimis un prim set de semnaturi la ANPM alaturi de Petitia Salvati Dealul Gusteritei. Mai puteti semna petitia AICI.

Iata textul emailului catre ANPM (Agentia nationala de protectie a mediului) pe care il voi trimite azi si la Tondach Romania SRL. De asemenea azi voi cere Tondach sa faca publice studiile de impacat si documentele aferente acestui proiect.

Email catre ANPM:

In atentia ANPM –

Va trimitem acest email cu petitia semnata de 289 de oameni pentru oprirea defrisarii a 40 ha de padure din Delului Gusterita din Sibiu de catre firma Tondach Romania Srl in vederea unei exploatari miniere de suprafata pe langa cea existenta.

Rugam sa confirmati primirea emailului (este al doilea in decurs de o saptamana, dar nu am primit raspuns nici la primul inca).

De asemenea nu credem ca simpla listare pe site-ul ANPM in martie 2008 intruneste conditiile legii privind consultarea publica la un proiect de asemenea anvergura si cu asemenea impact asupra orasului Sibiu si imprejurimilor. De asemenea am sondat printre locuitorii cartierului Gusterita aflat in vecinatatea Dealului Gusteritei si nimeni nu stia de intentia Tondach Romania Srl. Ei considera ca o asemenea exploatare, datorita conditiilor meteo din ultimii ani poate duce la surpari si alunecari de teren de amploare ce pot genera tragedii.

Va rugam sa luati masurile necesare si sa ne contactati cat mai repede.

Calin Blaga
Initiativa sibiana Salvati Dealul Gusteritei
tel 0721366702
email cblaga@gmail.com

Textul Petitiei:

Salvati Dealul Gusteritei!

15/07/2008 10:36

destinatar: Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Tondach Romania Srl, Primaria Sibiu, Consiliul Local Sibiu

Cerem oprirea demersurilor de avizare de catre ANPM si autoritatile locale a defrisarii a 40 de hectare de padure din Dealul Gusteritei, Sibiu de catre firma Tondach Romania Srl. Sibiul se sufoca si nu mai are zone verzi suficiente. Alte asemenea proiecte au masacrat copacii din Calea Dumbravii si alte zone verzi ale orasului. De asemenea se pregateste defrisarea Padurii Dumbrava pentru a face loc unui Aqua Park si un cartier rezidential.


Cerem ca in Sibiu sa nu mai fie distruse zone verzi si Primaria si Consiliul Local sa demareze un program de protejare a acestor zone si de marire a lor.

Autor: Calin Blaga

SEMNATI PETITIA AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *