TV Sibiu live pe messenger

Ei iata o premiera. Acum ma uit la emisiunea electorala pe TV Sibiu si in acelasi timp adresez intrebari invitatiilor pe messenger. ID-ul de mess unde se pot adresa intrebari: ochiulpublic

UPDATE 1: Prima mea intrebare a fost pentru candidatul PSD Florin Orlatean.
Care este politica de mediu a invitatilor pentru Sibiu? Un exemplu recent concret: o firma doreste defrisarea Dealului Gusterita pentru a-si extinde exploatarea de argila cu 45 de hectare. Firma va mai deschide o fabrica ultra moderna. Ambele fabrici nu vor avea multi muncitori fiind tehnologizate, dar impactul asupra mediului va fi devastator.
Florin Orlatean a spus printre altele: Eu nu sunt de acord cu defrisarea niciunui metru patrat de padure din Dealul Gusterita

UPDATE 2: In a doua parte a emisiunii au fost invitati toti candidatii pentru senat din municipiul Sibiu. Doar Neagu de la PNL nu a venit. Sunt amuzanti de-a dreptul. Stroie de la PSD a fost intrebat cine este idealul sau politic si a raspuns sec : „EU”. La noi in casa a starnit hohote de ras. ma mir ca Radu Micu, realizatorul emisiunii s-a stapanit sa nu rada. Oricum toti invitatii din acest calup de emisiune au fost haiosi. Stateau ca la scoala si raspundeau la intrebari. Doar Ariton ce a mai iesit in evidenta prin prestatie.  Toti invitatii s-au dat cei mai onesti, cei mai drepti, cei mai curati…. ha ha!

Am adresat cate o intrebare pe messenger pentru fiecare candidat:

Pentru Elisabeta Ana Pica (UDMR) – Care este viziunea dumneavoastra privind autonomia in Transilvania promovata de UDMR? ( o intrebare asemanatoare a fost adresata de un alt telespectator)

Pentru Ioan Stroie (PSD+PC) – Este adevarat ca fiica dumneavoastra a beneficiat de locuinta ANL? (nu a intrat intrebarea….)

Pentru Ion Ariton (PD-L) – Ati avut o campanie putin vizibila dupa cea de la locale. Pe site-ul dumneavoastra apare un puzzle. Credeti ca daca veti fi ales veti rezolva puzzle-ul in care a intrat PDL si primarul Iohannis la Sibiu? (nu a intrat intrebarea…)

Pentru Gheorghe Talau (PRM) – Stiti ca afisajul electoral este permis doar in locurile special amenajate. Totusi afisele dumneavoastra au aparut pe multi stalpi din Sibiu. Considerati ca ati incalcat legea electorala? Veti da jos afisele dupa alegeri? (nu a intrat intrebarea…)

Pentru Dan Pirnoiu (Alianta Ecologista) – Ati trecut recent de la PSD la Ecologisti. Ce inseamna pentru dumneavoastra a fi verde si daca veti fi ales va veti da demisia din functia de lider de sindicat?

Pirnoiu: sa lamuresc prima parte a intrebarii. Eu am fost in PSD din 1992 in 2008. Mi-am dat demisia din PSD in 2008, deci nu sunt traseist politic…..   (HA HA..dar cum numesti asta?)

UPDATE 3: A treia parte a emisiunii a vut in studio pe Eugen Barbu (PSD), un candidat UDMR care avea probleme cu limba romana si Ioan Tamaian de la Alianta Ecologista.  Aceasta parte a fost si mai anosta decat primel doua datorita lipsei de vlaga a candidatilor. Am trimi mai multe intrebari pentru Eugen Barbu in speranta ca una va fi aleasa. Am trimis o intrebare si pentru Tamaian. Pentru cel de la UDMR nu m-am obosit sa il intreb ca si asa nu prea stia romaneste, iar eu nu vorbesc maghiara.

Intrebari pentru Eugen Barbu:

1. Este adevarat ca sunteti bisexual?
2. Promovati valorile familiei prin doctriba PSD totusi aveti un copil si nu sunteti casatori. De ce?
3. De ce ati devenit o persoana publica la Sibiu abia in prag de alegeri?
4. De ce ati ales culoare mov ca motiv al campaniei si nu ati prea facut uz de sigla PSD pentru care candidati?
5. Ati declarat ca vreti pentru Sibiu trenuri suspendate si parcari supraetjate cu 1000 de locuri. Credeti ca e viabil?
6. De ce ati ales o firma de hostess pentru a d\va face campania la Sibiu?
7. Este adevarat ca ati fost desemnat candidat de Sibiu de catre presedintele PSD Mircea Geoana?

PENTRU IOAN TAMAIAN: v-ati platit reclama electorala in ziare sau ati promis plata in cupe de sticla?

Intrebarea adresata lui Eugen Barbu in direct a fost cea mai soft, cea cu numarul 3. Si bineinteles ca el a evitat sa raspunda. A mai raspuns la o intrebare adresata de Sofia (un alias al sefei sale de campanie).