Noroc c-a picat guvernul

Ma gandeam asa, cat suntem noi de norocosi c-a picat guvernul pentru ca in felul asta am aflat si noi ce incompetenti si impertineti  au ajuns in PE ca sa ne reprezinte p-acolo. Evident, in felul asta mi-am dat seama si de dublul standard la care se raporteaza presa si societatea in definitiv.

Tura trecuta am avut specimene tot unul si unul, dar stiam ca sunt specimene pentru ca s-au dat in stamba in prealabil (gen Vadim si Becali), iar in ceea ce-i priveste pe cei care nu s-au prea dat in stamba a avut presa grija sa-i purece (gen fata lu' tata, Eba) pentru ca asa era trendul.

Numai ca de data asta s-a trecut la silenzio stampa. Noroc c-a mai dat Grapini cu oistea-n gard din cand in cand pentru ca altfel credeam ca am trimis in PE numai oameni eminenti cu un nivel intelectual irefutabil si o conduita de necontestat.

Apoi a venit povestea asta cu caderea guvernului si noua propunere de prim-ministru si-am aflat si noi ca hei! am mai trimis o tuta in PE, dar habar n-aveam de ea pentru ca pana sa nu i se vehiculeze numele public nu a interesat pe nimeni cine e, cum se descurca pe acolo, cat bine ne-a facut si mai ales pe ce anume ia salariu de la PE.

Daca nu i se vehicula numele pentru postul de prim-ministru cu siguranta traiam cu totii cu iluzia ca oamenilor pe care i-am trimis in PE chiar le pasa de munca lor si ca sunt profesionisti, politicieni de cariera si dedicati cauzei.

Evident era aproape imposibil sa stam cu totii si sa urmarim activitatea fiecarui europarlamentar in parte, la fel cum e imposibil sa urmarim activitatea fiecarui parlamentar in parte sau chiar a fiecarui consilier local in parte.

Avem cu totii lucruri mai bune de facut decat sa centralizam date si sa devenim un fel de stalkeri politici, insa cei care se lauda ca vor sa ne tina informati si ne vor binele nu prea au nicio scuza pentru ca nu-si fac treaba cum se cuvine.

Si aici nu ma refer exclusiv la gazetele controlate politic ci la diverse ONG-uri, partide de opozitie si platforme de jurnalisti independenti care se finanteaza din diverse surse si se lauda ca scopul lor e fix asta, si anume sa tina poporul informat cu privire la activitatea politicienilor si politrucilor, indiferent de functia pe care o ocupa.

Probabil ca la urmatorul scrutin am avea alt deznodamant daca cei care-si asuma rolul de protectori ai democratiei ar intocmi la fiecare 6 luni o serie de rapoarte prin care sa informeze populatia cam ce randament a avut fiecare politician ales (e vorba doar de cei alesi, nu de cei numiti), cat cacat a mancat si pe ce teme sau ce propuneri a avut (daca le-a avut).

E aproape imposibil ca lumea sa se gandeasca la schimbare atunci cand fix cei care ar trebui sa-i informeze ii tin in intuneric (kept in the darkness suna ce-i drept mai bine pentru ca la americani expresia se refera la noaptea mintii si la intunecimea intelectului) si ii fac sa creada ca totul e de fapt roz, iar cei pe care i-au votat sunt suficient de competenti si pertinenti incat sa-si merite salariul si inca un nou mandat.

In definitv, degeaba ne lamentam ca A3 si RTV manipuleaza si ca batranii sunt prosti daca nu exista nicio sursa de informatii cu adevarat alternativa ci doar niste televiziuni care preiau stiri de pe fluxuri si le rescriu.