Inteleg ca e foame, dar cata foame sa fie la unii?

E un baiat ce are un site, Cronici pe bune, si a scris si ceva carti, o trilogie, careia daca nu ma insel i-a si schimbat titlul macar odata. Stiu de el pentru ca-l ajutase un prieten de-al meu ca sa-si promoveze prima carte (ce se numea altfel) pe aici prin Spania. Daca nu ma insel are ceva legatura, sau avea, si cu Cronica Carcotasilor. S-ar putea sa ma insel, nu mai urmaresc cronica de mult, nu pentru ca era proasta ci pentru ca nu suport ipocrizia criminalului inocent care da pe blog lectii de morala.

N-am citit niciuna dintre cartile pe care le-a scris baiatul asta, nu stiu daca scrie bine in carti, dar l-am citit de cateva ori pe blog. A scris o cronica despre 50 Shades, prima parte si a fost bunicica, apoi a scris si despre ultima parte si a fost nu proasta, foarte proasta.

In fine, nu ma pot lega de un astfel de aspect pentru ca si eu mai am articole bune si articole proaste sau foarte proaste, dar omul asta (caruia ii dau link diversi bloggeri pe care-i citesc) a ajuns sa-si strice blogul mai rau decat aia de la Adevarul.ro cu o sumedenie de anunturi si bannere.

Am intrat la el pe site si m-am lovit de un overlay. Stiti voi, dinalea pentru care Google a anuntat ca o sa penalizeze in curand:

Nu se vede nimic pe el pentru ca blochez anunturile la nivel de DNS, dar pe langa acest overlay mai are inca patru blocuri de anunturi de la Google, unul in header care face ca header-ul sa ocupe juma' de pagina si alte trei in sidebar:

Acolo unde e spatiul gol ar trebui sa fie un banner. Si pe ala il blochez la nivel DNS si de aceea nu apare.

Dar asta nu e tot. Pe langa primul overlay, omul mai are inca doua. Unul in care cersete like-uri pentru Facebook si altul in subsolul ecranului in care-si recomanda cartile:

Doar ca, pentru cartile sale, pe langa overlay, mai are alte 4 bannere, unul in header langa logo, altul in primul loc din sidebar, unul pe la mijlocul articolului si altul la finalul articolului dupa cum se poate vedea in imaginile de mai jos:

Stati putin ca n-am terminat. Desi are un overlay in care cerseste like pe Facebook, inainte sa inceapa fiecare articol, omul asta mai cerseste inca odata like si follow printr-un text:

Dar asta nu e tot. Pe langa cele trei anunturi de Google din sidebar, mai are cod pentru alte doua anunturi de la niste unii care-si zic creativeads.ro. La mine nu s-au incarcat bannerele de la ei, dar s-a incarcat pixelul de tracking.

Asa ca sa recapitulam putin. Omul are pe site 3 overlay-uri, unul foarte intruziv cu ditamai anuntul, altul cu reclama la cartile lui si altul prin care-si face reclama la Facebook.

Pe langa overlay-ul cu reclama la carti mai are alte 4 reclame la aceleasi carti si pe langa overlay-ul la Facebook mai cerseste like si follow la fiecare inceput de articol. Apoi mai are 6 bannere cu anunturi, 4 de la Google care de multe ori afiseaza aceeasi reclama din lipsa de contextualitate si doua de la altii.

Asa ca musai sa reiau intrebarea din titlu. Cata foame sa fie la unii incat sa faca chestii dinastea?