Problema cuplurilor pe Facebook

1682570-poster-1280-hater-app-1024×576

Facebook-ul, cel putin in mediul virtual romanesc, a devenit incet si sigur o sursa inepuizabila de cretini. Dar nu despre cretinii de pe Facebook vreau sa vorbesc in randurile ce urmeaza, ci despre monumentele de gelozie pe care le intalnesti mai nou la tot pasul pe Facebook.

Astfel, desi profilul de Facebook a fost creat pentru  folos individual si nu pentru folosirea lui ca profil de firma sau persoana fictiva (pentru asta exista paginile de Facebook) sau chiar si comunitate cum e folosit uneori (pentru asta exista grupurile de Facebook), cel putin in online-ul romanesc de ceva vreme apar tot mai des profile de cupluri de genul „Ion Si Marie Florescu”.

1682570-poster-1280-hater-app-1024x576M-am gandit putin la ratiunea din spatele unui astfel de profil si n-am putut decat sa concluzionez ca un profil de cuplu nu poate exista decat in cazul de extrema gelozie, cand sotia isi suspecteaza sotul si sotul isi suspecteaza sotia, iar profilul comun la care ambii au acces n-ar face decat sa elimine orice dubii intre parteneri privind mesaje private ascunse si mai mult ar tine la distanta comentarii si/sau mesaje tendentioase.

Evident ca de cele mai multe ori, crearea unui profil de cuplu se face la initiativa unuia dintre parteneri (de obicei a ei) si cu acordul ambilor parteneri. Chiar si asa, nu inteleg ce garantie au partenerii intre ei ca celalat n-are un profil sub date false de pe care intra de la servici si vorbeste cu amantul sau amanta dupa caz? La fel cum nu inteleg cum ar putea un profil de Facebook la comun sa previna infidelitatea in cuplu?

In urma cu vreo cateva zile Facebook m-a atentionat ca in ziua respectiva „Ion si Marie Florescu” isi serbeaza ziua de nastere. Eu la zilele de nastere (a celor care chiar conteaza) am obiceiul sa trimit un mesaj privat cu urarile de rigoare. Insa de aceasta data n-am urat nimic fiindca nu stiam daca-i ziua de nastere a lui Ion sau a Mariei, daca e aniversarea logodnei, casatoriei sau dezvirginarii si asa ca am ales sa ma abtin si sa ignor pur si simplu.