Two dirty pigs

Ati auzit de Irlanda? Tara aia din UE unde impozitele pentru persoane fizice si societati sunt atat de juste incat atrag mari companii precum Apple si al carui sistem de impozitare just e tinta comunistilor care domina UE?

Ei bine daca n-ati auzit inca, aflati acum ca o astfel de tara inca exista in UE cu toate ca gasca de comunisti (francezi si germani) care incearca sa faca jocurile in UE ar cam vrea sa scape de astfel de tari pentru a putea sa birjereasca ei economia Uniunii dupa modelul marxist.

In fine, nu despre economie e vorba in articolul asta ci despre Irlanda, prima tara din UE si din lume care face ceva impotriva fake news. Ma rog, altceva in afara de extensii de Chrome sau algoritmi de blocare pe baza feedback-ului dat de utilizatori.

Mai tineti minte cat de bucurosi si entuziasmati erau niste unii in urma cu ceva vreme pentru ca niste altii au creat ceva extensie de Chrome prin care oricine putea sa raporteze postarile care erau fake news sau nu conveneau cititorului si astfel sa blocheze cu ajutorul acestei extensii diverse postari si siteuri in bula lor de oameni utilizatori de extensii de Chrome? Ei bine povestea asta cu modificarile de algoritm de la Facebook e identica, doar ca mecanismul functioneaza tocmai impotriva eroilor care voiau sa ne scoata de sub robia fake news cu extensii de Chrome.

Vorba aia a americanilor: two can play that game e cat se poate de potrivita in acest context.

Ce legatura are asta cu Irlanda? Pai niste oameni cu IQ ceva mai ridicat de prin Irlanda au gasit o solutie mult mai eficienta impotriva fake news si o astfel de solutie nu se bazeaza nici pe extensii de Chrome si nici pe raportari la Facebook ci pe parnaie.

Astfel, in parlamentul irlandez s-a depus un proiect de lege care stabileste o serie de prevederi foarte stricte in ceea ce priveste dezinformarea de natura politica, cunoscuta in popor si sub denumirea de fake news.

In felul asta, utilizarea de profile false pe social media si raspandirea de informatii neveridice atat cu ajutorul profilelor reale cat si cu ajutorul celor false urmeaza sa fie pedepsibila cu 5 ani de parnaie si amenzi de pana la 10 mii de euro. Ori cu o astfel de reglementare legislativa, propaganda ruseasca nu-i chiar asa de greu de combatut, iar astfel de pedepse drastice sunt in opinia mea singura metoda prin care se poate elimina fenomenul fake news. Daca ar exista catusi de putina vointa, astfel de masuri s-ar putea adopta de urgenta la nivel de UE, numai ca (scuzati cacofonia) comunistii care trag sforile la nivel de UE au cu totul alte prioritati si mai fac si profit de pe spinarea fake news asa ca nu se grabesc sa ia astfel de masuri.

By Mălin