O idee despre adevaratii iubitori de animale

elderly-woman-with-a-dog-in-countryside-PDP856F

In fiecare zi cand ies din casa, sau ma intorc acasa trec pe langa diversi vecini care-si plimba cainii si-mi dau seama ca majoritatea sunt adevarati iubitori de animale. Spre deosebire de hipsterii care se dau in spectacol pentru te miri ce ghioarla.

Imi plac si mie cainii, am avut cativa caini pe vremea cand stateam la casa, insa nu mi-am inchipuit niciodata c-o sa pot creste un caine stand la bloc pentru simplul fapt ca un caine e destul de dependent in captivitate, pe cand pisicile…

Totusi, am o gramada de vecini cu caini si vecini care tin in apartament si caine si pisica si cam au habar cat de usor e sa cresti o pisica la bloc in comparatie cu un caine.

De ce n-am vrut niciodata caine la bloc? Ei bine, vazandu-i pe vecinii mei cum ies noptile in frig si ploaie ca sa-si plimbe cainii mi-am dat seama ca in linii mari sa ai un caine la bloc inseamna sa te bagi sclav cainelui. Probabil ca suna cinic, insa cand nu ai un job tocmai usor si e nevoie ca in fiecare dimineata sa ai mintea limpede, cu greu poti functiona la randament maxim dupa o noapte in care ai plimbat cainele prin frig si ploaie.

Asta e primul aspect, al doilea are de-a face cu rasa si starea cainelui.

Aproape zilnic trec pe langa doi vecini care plimba niste caini maidanezi, schiopi, si-mi dau seama ca oamenii aia ii reprezinta pe adevaratii iubitori de animale din moment ce ei cresc la casa omului niste caini urati, bolnavi cu care nu s-ar poza mai nimeni pentru Instagram si pe care nu i-ar lua nimeni dintr-un adapost ca sa-i faca cadou copilului sau iubitei. Si nu fac lucrul asta din te miri ce hipstereala ca restul ci pentru ca intentia lor e sa-i salveze pe cainii aia pe care nu-i vrea nimeni.