M-am lasat manipulat de propaganda ruseasca…

… ca sa-ti spun si tie cum e!

Offtopic: Mi s-a facut sila de titlurile de la Vice pentru ca merg pe unul si acelasi pattern reinventand parca notiunea de clickbait.

In alta ordine de idei, ieri am fost prin oras pentru ca am avut treburi mai mult sau mai putin importante de rezolvat si la intoarcere m-am decis sa trec pe la o consignatie ca sa-mi clatesc ochii putin.

Cum locurile de parcare reprezinta o ruleta ruseasca prin centru, n-am reusit sa ma parchez foarte aproape de consignatie asa ca am continuat pe strada respectiva pana am dat de un loc de parcare si m-am intors pe jos. Pe drum colega a zarit printr-o vitrina o sumedenie de papusi Matrioshka (offtopic: de la ele vine denumirea formatului video .mkv) si din vitrine ne-am dat seama ca e vorba de ceva magazin cu produse rusesti, asa ca la intoarcere ne-am decis sa ne bagam macar sa ne clatim ochii.

Inauntru am gasit un magazin mare, foarte mare comparativ cu cele romanesti pe care le frecventam in trecut si care sunt de multe ori la fel de evitabile ca si multe dintre cele din tara.

Intentia initiala era sa cumparam ceva muraturi fiindca am mai luat de prin Carrefour muraturi rusesti si eu fost excelente, dar odata ajunsi in fata rafturilor am constatat ca aveam la dispozitie o alternativa buna pentru anumite produse pe care fie le cumparam din magazinele romanesti fie le comandam de prin Germania.

La iesire in timp ce vanzatorul ne punea produsele in plasa am remarcat ca are si pufuleti asa ca i-am cerut o punga mai mult din curiozitate. Asa m-am procopsit cu pufuleti "Masha &Ursul" produsi in Polonia pentru rusi.

De fapt datorita pufuletilor am aflat ca "Masha si Ursul" sunt de fapt niste desene animate produse in Rusia (de parca nu era evident dupa pastura Mashei si a faptului ca cel mai bun prieten al unei fetite e un urs) si mi-am dat seama cat de departe ajunge propaganda asta ruseasca prin care ni se indoctrineza odraslele de catre armata de postaci ai lui Putin.

Pentru ca sunteti oameni cu o perspicacitate sporita sunt sigur ca veti ignora fraza de mai sus si veti intelege absurditatea pe care vreau s-o evidentiez apropo de paranoia unora.

P.S. Baltika e o bere chiar buna!