Exista copii neabuzati in Romania?

Conform unor cifre vehiculate zilele astea, aproximativ 63% dintre copiii din Romania sunt abuzati fizic sau verbal de catre proprii parinti.

Nu stiu cat de adevarata e cifra vehiculata pentru ca ma indoiesc de faptul ca s-a realizat un sondaj prin care s-au intrebat parintii daca isi abuzeaza copiii si 2/3 dintre ei au raspuns cu seninatate afirmativ.

Presupun ca procentul asta e facut pe baza unor estimari obtinute din datele de la protectia copilului si nu reflecta realitatea din teren unde, in opinia mea procentul este cu mult mai mare.

Dar nu despre procentul celor abuzati de parinti vreau sa discut, ci despre faptul ca un copil care nu-i abuzat de parinti in Romania, ajunge sa fie abuzat de catre educatoare, invatatoare sau profesori pe parcursul celor 12 ani de scoala publica pe care-i parcurge.

Citeam aseara pe SibiuNews despre cazul unui profesor de la un liceu din Braila, care bolsevic fiind isi permite impertinenta de a scrie pe Facebook astfel:

Îmi permit să vin cu o contra-propunere la presupusul „drept” al folosirii telefoanelor mobile în şcoală de către elevi: este vorba de dreptul profesorului de a purta armă în şcoală! De ce? veţi întreba… Pentru a-l împuşca pe „elevul” care refuză predarea gadget-ului, ori se exprimă injurios, indiferent de subiect.

bully-pushes-around-a-smaller-kid-vector-illustration_G1RTOfO__L

foto via GraphicStock

Intr-o tara precum Norvegia, Spania sau Germania un individ care-si permitea aroganta de a declara asa ceva public nu era doar pus la zid de societate, ci si arestat si exclus din invatamant in mai putin de 72 de ore de la efectuarea unei astfel de declaratii. In Romania insa, parintii cu o mentalitate bolsevica ce asociaza evolutia cu depravarea si care datorita limitarii intelectuale nu sunt capabil sa inteleaga nevoile si potentialul noii generatii l-ar apara pe individul asta si convingerile lui oricand si la orice ora.

Astfel, degeaba un copil nu-i abuzat in familie daca e abuzat in mod constant si sistematic la scoala. Asemeni felului in care unii au inteles ca educatia se face cu palma la fund, si fosti profesori de-ai mei au inteles ca educatia se face cu datul peste degete cu rigla de lemn, cu tras de urechi sau cu lovituri de creta in cap. De jigniri nici nu mai are rost sa mai vorbesc, cate jigniri mi-am auzit din partea unora dintre profesori de la noi din “sat” in 4 ani de gimnaziu n-am auzit in cei aproape 20 de ani ce au trecut de la ultima ora petrecuta in prezenta lor.

Daca stau bine sa ma gandesc, anul trecut s-au viralizat cel putin doua inregistrari in care niste dudui frustrate abuzau verbal de o serie de prunci in ceva scoala si daca o parte din populatie s-a scandalizat, cealalta a tacut in purul stil bolsevic, iar parintii care-s adepti ai abuzurilor, care le practica si le tolereaza si care contribuie activ la bunastarea abuzatorilor din scoli s-au grabit sa le sustina pe cele doua dudui, permitand astfel ca ele sa ramana in invatamant si sa abuzeze de alte sute, zeci sau mii de copii.

In situatia asta degeaba ne lamentam noi si ne raportam la cei 1/3 dintre romani care teoretic nu-si abuzeaza copiii pentru ca societatea romaneasca in marea ei majoritate este bolnava si daca parintii incearca sa-si creasca si sa-si educe copiii fara abuzuri, exista suficienti amatori care abuzeaza cu o satisfactie dusa pana la sadism de niste prunci vulnerabilizati tocmai de sistemul care ar trebui sa-i protejeze.