Europa rasistilor

Din pacate, formarea Uniunii Europene in loc sa aduca pace in Europa si intelegere intre natii si etnii a adus mult rasism si discriminare etnica. Italienii discrimineaza romanii si nu numai. Nu toti italienii, dar destul de multi sa se faca auziti. Acum am primit pe messenger o petitie facuta de romani in care dau vina pentru problemele ce au generat discriminarile etnice in Italia pe tigani. Ce simplu e sa dam vina pe altii! Nu romanii fura in italia. Nu romanii jefuiesc in Franta, nu romanii excrocheaza in Germania! Nuu…tiganii. Dar tiganii astia nu sunt si ei cetateni romani? Si daca TOTI cei ce fac rele sunt tigani nu inseamna ca toata tara e formata majoritar din tigani? Ca sunt foarte multi cei ce incalca legea…. Dar logica aceasta rasista si de decisriminare etnica nu e sanatoasa. Nici pentru italieni, nici pentru romani, nici pentru Europa si cu atat mai putin pentru tigani.

Teoriile cu “doar tiganii fura”, “doar tiganii fac crime” le auzeai si in SUA in anii 50 referitor la negrii. Asa ziceau si germanii de evrei in anii 20. E usor sa dai vina pe o etnie sau o minoritate. E mai greu sa faci educatie si sa integrezi acesti oameni. Sau ati uitat ca tiganii sunt oameni si sunt romani?

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
ioana

Ha, ha! Tu vorbesti de rasism? Care toata ziua nu faci altceva decat sa dai vina pe sasi pentru toate relele care se intampla in Sibiu? Poate ar trebui sa schimbi titlu in “sibiul rasistilor” si sa incepi sa te analizizi putin pe tine….

Italienii nu au nimic cu romanii. Atentie!
Atitudinea lor ostila este impotriva romanilor din Italia, mai abitir impotriva segmentului infractional. E o mare diferenta.
Spectacolul mediatic roman-italian e mai periculos decat toata infractionalitatea comisa de cetateni romani si de alte nationalitati, insumate. Atat timp cat oamenii judeca cu creierele altora…

cetatean european

dragi romani Malin are dreptate, rasismul este in floare in europa Incepind cu Romania si terminind cu Grecia Ma tem ca o sa izbucneasca un alt razboi asa cum europenii sint obisnuiti sa fabrice razboaie pe seama celor slabi Orcum sper ca aceasta europa sa se destepte in special occidentalii ,care pun la balanta viata umana mai prejos ca viata animala. Sa nu mai vorbim de sistemul bancar pervers care au impus tuturor tarilor din comunitatea europeana. In cea ce privesc tiganii cred ca scoala ii poate aduce pe calea cea buna ,insa trebuie ca institutiile prevazute pentru acest final… Read more »