Democrația nu funcționează așa

Mă uit oarecum contrariat la discursul celor care instiga la boicotarea referendumului impus de Dragnea și ăia de la CpF.

Spun oarecum pentru că în ziua de azi nu mă prea miră nimic atunci când vine vorba de România.

Democrația se câștigă, menține și impune prin vot liber exprimat, iar instigarea la boicot e orice vreți voi numai un act democratic nu.

Nu e nici măcar un act de curaj pentru că într-o confruntare nu poți să alegi la ce bătălie să participi si la ce bătălie să stai piti în casă.

Mă rog, e democrație, faci ce vrei, dar nu fără consecințe.

Problema până la urmă nu constă în decizia personală a fiecăruia ci în discursul public. Instigând la boicotarea referendumului, doar pentru că nu convine tema și potențialul rezultat implică aplicarea dublului standard și a unui dublu discurs în raport cu democrația.

Ori treaba asta îi descurajează pe cei care credeau că pot să pășească la drum cu parteneri veritabili și nu cu lași care se ascund după fusta mamei la prima provocare ce i-ar scoate din zona de confort.

Un articol ceva mai bine argumentat pe subiect găsiți aici.

P.S. Dacă eram în locul lui Dragnea & co., exploatam treaba asta cu referendumul ca să impun prin Constituție și dreptul popilor de a fute băieței. În felul ăsta era și Pomohaci ăla reabilitat și se consolida iremediabil baza de votanți a partidelor neo-comuniste.