Argumentul „ba pe-a mă-tii”

_DSC9772

Ieri m-am trezit să comentez la o postare pe Facebook criticându-l pe Boc și scriind despre el că a fost un prim-ministru prost.

Cineva se plângea de infrastructură și am comentat ironic la postarea respectivă făcând referire clară la faptul că Boc a fost praf ca prim-ministru și că s-a înhăitat cu asasini economici gen Pogea.

În fine, nu vreau să intru în detalii privind subiectul ăsta pentru că nu prea are relevanță, l-am băgat așa pe post de introducere ca să înțelegeți mai bine ceea ce urmează.

Deci, am comentat la o postare indicând faptul că Boc a fost un prim-ministru prost. Și într-adevăr a fost. Rezultatele socio-economice din perioada celor trei guverne Boc sunt cât se poate de clare. Nimeni nu poate să conteste treaba asta.

Acuma mulți zic că e un primar bun. Nu pot nega faptul ăsta, am scris la un moment dat și eu pe subiect. Oricum mă gândesc că dacă nu era un primar bun nu-l mai vota lumea.

În fine. Nici nu s-a uscat bine cerneala peste comentariul meu că a venit un terț și mi-a aruncat-o pe Veorica la înaintare.

Carevasăzică să nu cumva să spui adevărul că imediat se pișă vreunul cu jet pe tine.

Coae, nu poți spune că Boc a fost un prim-ministru prost cât timp o avem pe Veorica.

Mă rog, o analogie lipsită de logică și substrat. Fiecare prim-ministru e unic în felul lui și uneori e unic în prostia și incompetența lui. Funcția de prim-ministru nu e obținută în urma unui vot democratic și liber exprimat și nici pe meritocrație nu e.

Un om poate să ajungă prim-ministru doar în urma unei propuneri politice și a unui vot politic.

Desigur, nu despre cât de incompetenți au fost sau sunt diverși prim-ministri voiam să vorbesc ci despre cum oamenii nu vor să accepte adevărul.

Nu poți să mai enunți public un adevăr fără să se trezească vreunul dinăsta fără argumente la el care să considere că e obligația lui să te cenzureze sap să te coboare la nivelul său atragându-te într-o polemică fără nicio utilitate.

Un astfel de om o să te bage imediat înapoi în a mă-tii ca să știi bine unde ți-e locul.

Desigur, nu mi-am pierdut timpul cu astfel de specimene și i-am răspuns sec că Veorica e al doilea cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România după Tudose.

N-a gustat ironia și și-a mai încercat norocul odată după cum era de așteptat. Dar, probabil spre dezamăgirea lui, l-am ignorat.

Probabil că vă întrebați de ce scriu asta. Ei bine o fac pentru că au fost oameni care i-au dat like respectivului și care, deși în aceeași tabără, sunt de acord cu negarea adevărului.

În altă ordine de idei, ieri a plouat…