Cel mai mare pericol pentru România

Dacă aș face un sondaj prin care să vă întreb care e cel mai mare pericol pentru România la actuală, cu siguranță că-mi veți spune (majoritatea) că PSD-ul, sau alianța PSD-ALDE.

E drept că înainte credeam și eu la fel. Că socialismul ăsta de cumetrie e adevăratul pericol, însă recent mi-am dat seama că m-am înșelat amarnic.

Numai că toată tevatura asta cu referendumul a scos la iveală faptul că nu politicul reprezintă o amenințare reală în România ci biserica, sau mai bine zis Biserica Ortodoxă Română.

Iar treaba asta se întâmplă din două motive.

Primul e că are influență majoră asupra politicului. Deși e o organizație nu o instituție, BOR primește cel mai repede și mai ușor finanțări din partea statului.

Și le primește fără vreun fel de criteriu de selectivitate, necesitate sau vreun factor competitiv.

Atunci când cere bani, BOR îi primește necondiționat, fie direct, fie prin diverse subsidiare denumite parohii sau episcopii.

E drept că nu îi primește mereu instant, dar îi are garantați la următoarea rectificare bugetară.

Dincolo de asta e singura organizație din România în care salariul tuturor angajațiilor e plătit integral de către stat și desigur singura organizație din România care n-a fost niciodată subiectul unor controale din partea ANAF, deși gestionează anual sume ce pot ușor să se compare cu cele rulate de companiile private din top 10. 

Și niciun guvern, din 1990 și până în prezent n-a încercat măcar să schimbe într-un fel sau altul treaba asta.

Metaforic vorbind, BOR funcționează într-un cadru semi-legal cam la fel cum funcționează bordelurile prin Spania. Singura diferență fiind că pe la bordelurile astea multă lume plătește cu cardul, iar banii sunt fiscalizați și astfel statul impozitează prostituția (pe care o tolerează) chiar dacă aceasta nu e legalizată în vreun fel.

Acuma, e musai să recunoaștem faptul că al doilea motiv e direct relaționat cu primul pentru că politicul (indiferent de culoare, doctrină șamd.) nu le oferă de trei decenii un grant celor de la BOR fără să primească ceva în schimb.

Iar acel ceva e influența majoră pe care BOR o are în rândul maselor de votanți, mai ales în rândul celor cu educație precară sau fără prea multă educație.

Să nu mă înțelegeți greșit. Credincioșii, indiferent de religie se împart în două categorii. Ăia lacomi și proști și ăia raționali.

Ăia raționali, citiți și implicit erudiți ies din target-ul BOR pentru simplul fapt că gândesc și sunt capabili să facă diferența între rău și bine.

Ceilalți sunt ca niște copii instituționalizați aflați sub tutela BOR. Sunt de cele mai multe ori ticăloși și fricoși. Ticăloși față de ceilalți si fricoși față de Dumnezeul lor, care o fi ăla.

Îi înspăimântă ceea ce nu înțeleg, iar asta îi face previzibili și ușor de manipulat. Iar BOR, controlând frica de moarte și lăcomia acestora a găsit secretul pentru a dirija masele împotriva unui dușman comun.

Desigur, n-a reinventat BOR apa caldă pentru că metodele astea le aplicau și vechii regi atunci când își îndemnau poporul la carnagiu într-o bătălie ce avea ca scop satisfacerea unui ego infantil.

Sper că n-ați crezut vreodată că relația asta dintre BOR și politic e o relație de iubire bazată mai ales pe învățăturile sfinților. Nici vorbă. E o relație bazată exclusiv pe interese și oportunism.

Mai grav e că din cauza relației respective n-au de pierdut doar credincioșii lacomi și ticăloși ci au de pierdut și ăia raționali care pentru opțiunea lor ajung să fie priviți ca niște paria de către societatea modernă care nu mai cade în capcana minciunilor spirituale.

Și din păcate au de pierdut și cei care n-au niciun fel de asociere cu BOR fie pentru că nu sunt religioși de fel, adică sunt agnostici sau atei, fie pentru că sunt adepți ai unei religii ceva mai rațională și deschisă evoluției.

Așa că pentru ca România să se facă bine e musai ca BOR, așa cum este el acum să fie neutralizat pentru că altfel, indiferent cine și în ce context o să vină la guvernare pe viitor, BOR o să reușească să-și extindă tentaculele, să infiltreze și să corupă politicul folosindu-se de capacitatea sa de a corupe masele.

Cât timp BOR o să rămână pentru politic un parazit benefic, România n-o să se facă deloc bine.

Și nicio altă țară estică de altfel nu se poate face bine pentru că adevărata diferență între est și vest e că în vest biserica, altminteri cu influență majoră la nivel politic, e doar un ONG ca oricare altul.

P.S. În imaginea de mai jos e ilustrat un ritual de inițiere a fetei respective înainte de primul său gangbang