Politicienii sunt săraci și handicapați

Mai ales ăia de stânga…

După calamitatea de pe aici o grămadă de politicieni s-au arătat îngrijorați și s-au dus în zona calamitată îmbrăcați frumos, cu escorte după ei și desigur cu presa aservită ca să arate că le pasă.

Nu le-a păsat aproape deloc pentru că niciunul n-a dat o mână de ajutor. Nici n-a ordonat cuiva să dea o mână de ajutor. Dar au făcut promisiuni ca de obicei.

A fost și președinta guvernului local, au fost și capii opoziției. A fost și primul ministru, dar și șeful partidului de opoziție la nivel național. A venit până și regele cu regina și niciunul ni ei n-a scos din buzunar 100 de euro ca să-i doneze sinistraților, nici n-au pus mâna pe vreo lopată sau pe vreo mătură ca să curețe noroiul.

Mă uitam contrariat la pozele cu regele și mă gândeam că după ce s-a plimbat prin noroiul din zona sinistrată o să fie nevoit să-și arunce pantofii de mii de euro și să-și ia alții pentru că efectiv i-a distrus mergând încălțat așa pe acolo.

În tot acest timp, mii de voluntari au dat o mână de ajutor sau au donat bani. Cei care au putut merge la fața locului s-au dus și au ajutat, iar mulți care, la fel ca și noi, nu și-au permis să-și ia zile libere datorită unor obligații și a programului încărcat au donat bani.

În schimb politicienii n-au făcut nimic altceva în afară de faptul că s-au pozat în zona sinistrată și au promis la fel ca și în campanie că or să facă chestii.

Într-un fel îi înțeleg, sau mai bine zis abia acum îi înțeleg cu adevărat pe politicieni.

Sunt mult prea amărâți ca să-și permită să dea un exemplu pentru comunitate, și ăia de la putere și ăia din opoziție. Probabil că au nevoie de o nouă marire de salariu ca să-și permită să arunce 100 de euro în căciula sinistraților.

De asemenea sunt probabil handicapați fizic. Nu pot să faca vreun efort, indiferent de natura lui ca să dea din nou un exemplu. De asta stau toată ziua în fotolii comode și umblă doar cu șofer într-un 4×4.

Sau poate că handicapul ăsta e de fapt de natură intelectuală și de asta ne e greu unora să ne implicăm în politică sau să susținem fără echivoc pe diverși politicieni.