De ce mușcă mâna care i-a hrănit?

Una din întrebările pe care și le pun mulți zilele astea apropo de revolta pe care au început-o unii împotriva lui Dragnea e fix asta din titlu:

De ce mușcă ăștia tocmai acum mâna care i-a hrănit atăția ani?

Ăia mai naivi dintre voi s-ar putea să puneți treaba asta pe seama bunelor intenții și mai ales pe conștientizarea situației, numai că am să vă dezamăgesc spunând că greșiti.

Ticăloșii n-au scrupule, nu îi sensibilizează nimeni și nimic în afară de pradă. Nu s-au trezit în al doișpelea ceas și nici nu vor binele nimănui. Cu atât mai puțin al nostru.

Agenda lor politică și scopul lor e destul de clar. Trebui să reziste pe funcții cât mai mult timp ca să aibă posibilitatea să ciordească suficient de mult.

Și totuși de ce s-au rebelizat?

Păi explicația e simplă. Nu prea mai sunt bani de furat, iar în România fără bani poți să mori agonizând pe trepțile spitalului că n-o să te bage nimeni în seamă.

Cam așa e și în politică. Toate furturile și șmenurile astea sunt posibile doar cu ajutorul unor complici, iar complicii respectivi își cer dreptul.

Până la urmă e normal. Au și ei guri de hrănit și votanți de mulțumit, iar fără bani nu se poate garanta un nou mandat.

Dincolo de asta ar mai vrea să fure și ei câteceva, dar să poată s-o facă fără griji. Ori Iordache cam întârzie cu legile justiției, iar Viorica nu vrea să-și asume o OUG și asta complică prea mult lucrurile.

Doar nu credeați că Dragnea e susținut din teritoriu de diverși grei ai PSD-ului doar pentru că are iubită mult mai tânără decât el.

Ca să-l susțină e musai să le iasă și lor ceva, iar în acest moment le ies ochii doar pentru că banii s-au terminat, iar cruciada împotriva justiției și a statului de drept a rămas la stadiul de promisiune.

Și ce face Dragnea în tot acest timp?

Păi face referendum homofob pentru că are alte polițe de plătit și mai dă și 40 de milioane de euro pe el.

Cum să nu vrea ăstia să-l dea jos?

foto via vk.com