Boicotul e cea mai eficientă soluție

_DSC0077

Căteva idei apropo de articolele astea două: unu și doi.

Boicotăm benzinăriile pentru că de mâine se scumpește benzina. Facem azi plinul și mai luăm și 2-3 canistre pe lângă, apoi o săptămână nu mai băgăm benzină deloc. Să vadă benzinarii ăștia ca noi suntem oameni serioși și că fără noi or să falimenteze într-o săptămână.

Boicotăm brandurile care-și fac reclama la Antena 3 pentru că Gâdea și Badea. Gata, nu mai cumpărăm de la ăia. De fapt oricum 90% dintre reclame nu ne vizează. Ah! stai că nu putem să boicotăm Raiffeisen pentru că avem la ei credit. Da-l plătim noi peste 30 de ani și le arătăm lor pe urmă.

Boicotăm Coca-Cola pentru că … Ilie Bivol. Nu, nu pentru că multe dintre produsele lor nu sunt sănătoase dacă sunt consumate în exces ci pentru că unul care e la ceva campanie organizată și sponsorizată de grupul Coca-Cola printr-o agenție e bănuit c-a tras niște țepe, deși pare-se că nu i-a făcut nimeni plângere penală până în prezent. În felul ăsta or să se triggerească brandurile și or să ne scape de țepari.

Brandurile sunt de vină că e plină țara de țepari. Nu faptul că mai bine de jumătate sunt analfabeți funcționali care ar mușca orice momeală plasată bine. Nici faptul că deși e de la an la an mai ușor, promovabilitatea la Bac scade considerabil. Deci să pedepsim brandurile pentru că așa facem ordine în țara asta și-l vedem pe Dragnea la pușcărie.

Nu! Aici nu se aplică principiul cerere/ofertă, cum nici la curve de altfel nu e valabilă treaba asta.

Sper că pe baza ideilor de mai sus ați sesizat ironia din titlu.

Apropo de asta, să va mai dau un exemplu concret.

Când a fost povestea cu referendumul din Catalunia, cea mai mare bancă spaniolă, cu sediul social în Catalunia și acționari preponderent catalani, s-a hotărât ca din cauza incertitudinii politice să-și mute baza de operațiuni și sediul social în afara Cataluniei.

Când s-a aflat treaba asta, cineva a venit cu geniala idee ca să-i îndemne pe idioți să boicoteze banca respectivă retrăgând numerar de la bancomatele sale.

S-a creat o campanie online, s-a viralizat și în ziua următoare câteva sute, sau poate chiar mii de oameni au retras bani de la bancomate sperând ca în felul ăsta să pedepsească banca respectivă.

Pentru bancă boicotul ăsta nu s-a materializat pentru că în definitiv oamenii au retras bani din propriul cont și datorită limitelor nu puteau să scoată prea mulți bani într-un interval de 24 de ore așa că banca în sine nici măcar n-a simțit vreun fel de presiune.

Numai că cel mai tare aspect al întregii povești are de-a face cu idioții care aveau conturi la altă banca și s-au alăturat boicotului. Astfel, respectivii s-au apucat să scoată bani de la bancomatele băncii vizate deși aveau card/cont la altă bancă și astfel au fost nevoiți să plătească comisioane ce urcă și la 6 euro pentru fiecare retragere. În loc să pună banca în dificultate în vreun fel, idioții au ajutat-o să facă profit.

Deci da, dacă vreodată vă supără vreun individ faceți bine și boicotați orice brand se asociază cu acesta pentru că în felul ăsta cu siguranță o să schimbați lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *