Mie imi place de Viorica

Stiti ca eu de regula v-o spun pe sleau si acum e musai sa recunosc ca imi place de Viorica.

Pe bune.

Cand l-au pus pe Grindeanu ala prim ministru n-am zis nimic. Ala era mutalau si nu prea vorbea neintrebat. Nici intrebat nu vorbea ca-i taia Dragnea imediat microfonu’.

Apoi a venit Tudose si mi-a placut de el ca-si cam batea pula de toti idiotii de prin presa atunci cand le servea gogosi pe placul lor.

Pe urma a venit femeia asta, Viorica, care desi aparent limitata intelectual e sincera macar.

S-a intalnit cu omul ala si a vrut sa se traga in poza cu el, l-a intrebat frumos “make foto?”. S-a dus la Papa Francisc si chiar daca n-a avut ce zice femeia, si-a exprimat public sentimentele si bucuria ca-l vede pe ala. Pana la urma, Papa de la Roma e pentru unii the next best thing pana la Dumnezeu. Deci e ceva, iar femeia aia, proasta sau nu, a fost acolo si s-a intalnit cu omul ala, spre deosebire de restul intelectualilor care or sa umfle coada si n-or sa apuce.

In fine, dupa cum spuneam, femeia e sincera si asta imi place cel mai mult la ea.

A spus zilele astea ca intentia alora de la guvernare e sa restranga democratia. Pai si a mintit femeia? N-a mintit. Asta a fost intentia PSD-ului inca de la bun inceput. De fapt restrangerea drepturilor castigate de oameni la revolutie a fost intentia principala a FSN-ului si a fost mentinuta de-a lungul timpului de mai toate partidele care s-au perindat pe la guvernare.

Desigur, n-a spus-o nimeni public pana acum pentru ca asa ceva nu se poate spune fara sa se piarda din votanti. Nu poti sa le spui public oamenilor ca intentionezi sa le limitezi drepturile si libertatile si sa astepti ca acestia sa te voteze si sa te sustina in continuare.

Comunismul a triumfat si inca are adepti pentru ca principala arma e populismul. Una se spune public si alta se face in spatele usilor inchise, iar pentru oamenii de rand e mai usor de digerat atunci cand sunt pusi in fata faptului implinit decat atunci cand sunt avertizati in prealabil de intentia guvernantilor.

Asa ca femeia asta nu e comunista. E prea sincera ca sa fie comunista, iar asta o s-o cam coste fiindca atat timp cat nu minte pe sub mustati ca stapanul ei o sa fie un junghi in spatele partidului.