Deja ducem treaba asta cu discriminarea in derizoriu

Diversity Students Friends Happiness Concept

Spania e renumita in lume pentru nivelul de toleranta a populatiei majoritare fata de diverse minoritati. Nu am o statistica, dar am citit pe undeva ca e pe primul loc in ceea ce priveste lipsa, sau mai bine zis combaterea discriminarii.

Si e OK sa fie asa pentru ca fiecare minoritate merita respect.

Numai ca anumite atitudini si hipstereli ieftine risca sa duca toata treaba asta cu discriminarea in derizoriu si sa provoace oaresce repulsie fata de ideea de discriminare in sine. Ma gandesc ca anumite tentative intruzive promovate mult prea intens ar putea sa aiba un efect contrar si tragic in definitiv.

Am sa va dau doua exemple ca sa intelegeti de ce am ajuns la concluzia asta.

In ianuarie pe aici se sarbatoreste venirea regilor magi si se face o defilare cu care alegorice din care regii magi ofera cadouri celor mici si arunca cu bomboane in multime. E o sarbatoare tipic catolica si reprezinta un raspuns la comercialul Mos Craciun. Sorry kids!

Anul asta (sau anul trecut, nu mai tin minte), primareasa din Madrid s-a gandit ca nu e OK fata de minoritatile sexuale sa se foloseasca aceleasi vesminte regale si acelasi decor clasic descris in diverse opere de arta si a transformat defilarea respectiva in ceva ce aducea tare mult cu parada gay. La propriu.

Iar treaba asta a provocat oaresce nivel de indignare printre parintii cu copii, mai ales aia din familii conservatoare, pentru ca e OK sa-i tolerezi pe astia la ei acasa, pe strada, la plaja sau oriunde altundeva, dar nu prea pare OK sa-i prezinti drept exemplu de superioritate si sa modifici o traditie dinasta doar ca sa le faci lor o favoare, mai daca tinem cont de faptul ca ales ca modificarea asta favorizeaza un singur colectiv minoritar si sunt atatea minoritati care n-au norocul asta.

A doua chestie, legata tot de traditii si alte alea are de-a face cu belenul de Craciun. Spaniolii nu prea fac brad si daca-l fac atunci sub el recreaza o scena bibilica pe care o numesc belen. Diverse firme si/sau institutii fac la randul lor cate un belen intr-o vitrina si exista chiar si concursuri care premiaza cel mai frumos belen. Lumea de obicei se straduieste sa-l faca fix cum scrie in Biblie si pastreaza pe cat posibil elementele esentiale.

Ei bine dragii mei, anul asta primaria din Jerez a decis sa-l inlocuiasca pe pruncul Iisus cu o Iisusa in belen-ul de Craciun pentru ca in felul asta, nu stiu, revendica ceva cu egalitatea de gen. Pana la urma ce dracu’ atata misoginie ca doar Iisus putea la fel de bine sa fie si femeie nu?

Si ma stiti pe mine, nu sunt cu cele sfinte, dar ma gandesc asa ca daca azi a venit o feminista cu pretentia ca Iisus sa fie femeie, la anul o sa apara unul cu pretentia ca Iisus sa fie negru, apoi tigan, apoi musulman si tot asa pana cand toti eroii astia care lupta pentru drepturile si respectul unor minoritati or sa duca ideea de discriminare in derizoriu si or sa provoace ura si lehamitea celor care acum sunt toleranti.

In opinia mea toate pe lumea asta au o limita si intruziunea asta in dogmele religioase si sociale ale majoritatii e de rau augur pentru ca lupta impotriva discriminarii se rezuma la respect, toleranta, sanse si drepturi egale si nu presupune intruziunea si impunerea cu forta a minoritatii in detrimentul majoritatii.

Diversity Students Friends Happiness ConceptP.S. Abia astept ziua in care feministele blonde (metaforic vorbind) or sa se separe de cele brunete si-or sa provoace o rebeliune cam ca in Ferma Animalelor a lui Orwell.