De ce #Pulse e peste #Colectiv?

church-992550

M-am uitat la cum s-a facut acoperirea media internationala atat in cazul #Colectiv cat si in cazul #Pulse pentru ca in ambele situatii a fost vorba de oameni distrandu-se intr-un club de noapte si un numar insemnat de victime.

Per final la #Colectiv au murit mai multi, dar pentru ranitii din #Pulse e inca prematur. Oh! wait, am uitat ca in SUA spitalele nu sunt mai mizere decat niste latrine, deci slabe sanse sa mai moara de infectii intraspitalicesti. Dar exista riscul sa mai moara din cauza ranilor, desigur.

Numai ca in cazul #Pulse acoperirea media la nivel international a fost mai mare si mult mai activa decat in cazul #Colectiv. De ce? Pai ia sa vedem cateva motive:

  • S-a intamplat in SUA si nu in Romania (iar Orlando e pare-se mai frumos decat Bucuresti)
  • A fost un atac considerat de la bun inceput un act terorist (si la #Colectiv putea sa fie un act terorist, dar nimeni in afara de „gaozari” n-a luat in calcul ipoteza asta)
  • Atacatorul era musulmam, victimele erau gay

Intre americani si romani, intre gay si roakeri sau intre musulmani si crestini n-ar trebui sa fie nicio diferenta cand apar pe media. Simpla prezentare discretionara ii face pe unii sa para mai victime decat altii. Iar cel mai trist lucru din toata povestea asta e ca minoritatile de orice fel (nu doar alea sexuale ci si etnice si ideologice) speculeaza astfel de situatii pentru a se victimiza in timp ce victimele majoritatii (de cel putin zeci de ori mai multe decat ale minoritatii) au ajuns atat de banale incat atunci cand sunt prezentate pe media aproape ca nici nu mai conteaza pentru nimeni.

church-992550