Stiti care-i cel mai periculos prost?

Daca nu stiti care-i cel mai periculos prost atunci va spun eu, prostul cu initiativa.

Citeam mai devreme treaba asta la Vali si ma gandeam la faptul ca uneori am si eu parte de astfel de situatii, din cauza asta nici nu mai cer informatii via Facebook, iar daca e s-o fac le cer in privat de la oameni  despre care stiu ca au oaresce ratiune si pot sa raspunda concret.

Dar nu despre Facebook vreau sa vorbim, desi felul in care li se raspunde uneori pe grupurile de Facebook celor care cer diverse informatii merita o analiza mai exhaustiva pe care probabil c-o s-o fac candva cand o sa-mi permita timpul, ci despre prostii cu initiativa in general, mai ales aia de la locul de munca.

Problema astora nu e ca nu stiu sa urmeze simple instructiuni ci ca nu vor sa faca asa ceva pentru ca ei se considera mereu superiori celorlalti.

In cazul asta e in zadar sa ai asteptari pentru ca daca atunci cand un sef le da simple instructiuni de urmat ei nu se grabesc sa le urmeze si nici n-au suficient curaj incat sa-l interpeleze pe sef si sa-i spuna de ce considera ei ca ceea ce a cerut seful e gresit ci analizeaza intai situatia sa vada daca ei sunt de aceeasi parere si pe urma fac cum cred ei ca-i mai bine.

Si astia nu prea au leac, de fapt nu cred ca au leac deloc si sunt de regula oamenii care ajung sa saboteze bunul mers si activitatea unei firme. Sunt oamenii care pot sa transforme o idee buna intr-un esec rasunator, doar pentru ca ei cred ca e normal ca ei sa schimbe dupa bunul plac procedurile si implementarea.

Desigur, mult mai rau e cand astfel de indivizi fac parte dintr-o echipa si se pisa pe el team spirit pentru ca fac doar ce cred ei ca e mai bine sabotand echipa si pisandu-se pe munca celorlalti.

Din pacate foarte multe firme ii considera pe prostii cu initiativa drept indispensabili, mai ales in anumite domenii unde nu se prea gasesc angajati competenti si astfel ii pastreaza pe post ca pe un rau necesar fara sa-si dea seama ca astfel de indivizi sunt nocivi pentru intreaga echipa si pot sa fie nocivi pentru clienti si firma pe termen lung. Firmele cu oaresce maturitate care evita astfel de angajati sunt putine.

Portrait young shocked business woman sitting in front of laptop computer looking at screen. Funny face expression emotion feelings problem perception reaction.