Cum il preferam? Bulangiu sau infractor

Gay Couple Love Outdoors Concept

Probabil c-ati aflat deja de pe la vreo televiziune sau gazeta online ca in Tenerife s-a prabusit podeaua unui club de gay si in felul asta etajul unu s-a mutat la parter cu tot cu petrecaretii din club, asa ca n-o sa insist pe subiect prea mult ci il mentionez doar ca idee de inceput.

Din cate am auzit aseara pseudogazeta href=”https://adevarul.ro a dat o stire pe acest subiect, despre singurul roman care se afla acolo in club si care e si el printre raniti. In fine sa nu credeti c-am irosit timpul sa citesc articolul ca sa vad despre ce e vorba, dar m-am gandit la cum ar suna un dialog pe tema asta in cadrul unei familii neaose, traditionale si sustinatoare a Coalitiei pentru Familie:

Ioana (Maria e deja prea mainstream) cu un ochi tumefiat de la bataia de acum doua zile sta langa aragaz si mesteca ceva in cratita, iar Gigel (Ion e si el prea mainstream) sta la masa din bucatarie cu un pahar de tuica in fata si se da pe Facebook de pe tableta nou-nouta pe care a cumparat-o de Black Friday. Deodata lui Gigel ii apare in feed titlul de pe https://adevarul.ro, dar e prea prost ca sa stie cum sa intre sa citeasca stirea intreaga asa ca ii citeste Ioanei titlul si incepe dialogul dintre ei:

Gigel: Auzi fa’ ce scriu astia dupa href=”https://adevarul.ro, ca e si un roman printre ranitii de la clubul ala de bulangii din Tenerife unde a cazut tavanul.

Ioana: Da ce-a cautat ala acolo Gigele?

G: Nu stiu fa’ poate ca era barman.

I: Pai barman intr-un club de bulangii Gigele?

G: Sau badigard fa’ ca stii doar ca sunt multi romani care lucreaza ca badigarzi prin cluburi dinastea din Spania, cum e si Nelu’ a lu’ Florica.

I: Nu are cum Gigele ca badigarzii aia stau de obicei la intrare ca asa mi-a zis mie Nelu’ ca face.

G: Da cand ai vorbit tu cu Nelu’ fa’? Ca-ti rup capu’ daca ti-o tragi cu el. Auzi fa’ io cred ca ala era hot de buzunare ca bulangii astia are bani multi.

I: Da de unde stii tu ca aia are bani Gigele?

G: Pai am auzit eu fa’ intr-o seara pe Romania TV cand o fost invitat un domn dinasta care stie si care o zis acolo ca bulangii astia e platiti de Soros ala ca sa distruga familia traditionala.

I: Atunci e bine Gigele. Doamne fereste, bine ca n-a fost romanu’ ala si el dracului vreun bulangiu sa ne faca natia de rusine…

Stiu, e de ras, dar parca e de plans pentru ca dialogul imaginar de mai sus ilustreaza cat se poate de bine pozitia romanului de rand in raport cu orice subiect sensibil asupra caruia majoritatea conservatoare din politica si religie isi pune amprenta.

Nu intentionam sa scriu articolul asta si sa expun un astfel de dialog imaginar, insa mi-am dat seama ca pentru romani e mai convenabil sa fii infractor decat bulangiu, se vede asta la orice nivel al societatii si aproape in orice actiune intreprinsa de societate.

Gay Couple Love Outdoors Concept