Corigenţi voi ieri eraţi, astăzi sunteţi guvernanţi!

Un grup de profesori strigau asta ieri prin faţa Prefecturii Sibiu. Protestau pentru salarii, pensie etc … vechile problemele ale educaţiei de la noi şi pretutindeni. Chiar discutam zilele acestea cu cineva despre lipsa de interes a tuturor guvernanţilor din toate ţările de a finanţa educaţia. Mai mult, cu cât ţara este mai săracă cu atât investiţia în educaţie scade. În ce investesc guvernele? În armată. Când te uiţi la alocările bugetare ale marilor puteri, excepţie fiind Japonia, vezi că bugetele pentru armată şi activităţi militare conexe sunt mult mai mari mereu decât cele pentru educaţie. De ce nu vor guvernanţii să investească în educaţie? Simplu! Un popor educat este mai greu de manipulat. Nu poţi prosti la fel de uşor oamenii educaţi, cum îi prosteşti pe analfabeţi sau semi-docţi. Şi atunci banii disponibili pentru învăţământ sunt din ce în ce mai puţini. Salariile cadrelor didactice se duc tot mai în jos ceea ce favorizează plecarea multora din sistem şi înlocuirea lor cu oameni slab pregătiţi profesional, pe post de suplinitori. Primele efecte deja se văd în mediul rural. Şcolile sunt în paragină în multe sate. Cadrele didactice de valoare s-au pensionat sau se apropie de pensie. Tinerii educatori fug de rural spre oraş, pe principiul mai bine vânzătoare la oraş decât învăţătoare la sat.

Strigătul de mânie al profesorilor în faţa Prefecturii Sibiu este strigătul ultimei suflări a educaţiei naţionale, deja aflată în comă de ani buni. Comă indusă de miniştrii cu idei de schimbare a schimbării a schimbării. Miniştrii corigenţi la şcoală, dar pe primul plan politic. Şi toate acestea se leagă de modelele de care tot vorbesc aici. Non-valoarea, lipsa de educaţie sau semi-profesionalismul, omul bun la toate…. idei preamărite de guvernanţii corigenţi!

5
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
neo

tastatura ta, adevăr grăiește..

Bertrand Russel a scris de manipularea populatiei in 1953: “Cred ca subiectul cel mai important (politic) este psihologia maselor… Vom arata ca familia împiedica dezvoltarea individului… Desi acestea vor fi studiate în sistemul de educatie, ele vor fi aservite obiectivelor clasei guvernante… Populatia nu va cunoaste felul în care i se inoculeaza convingerile. Când tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generatii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populatie în mod eficient si sigur, fara a fi nevoie de armate sau politie… Propaganda educationala, cu ajutorul guvernului, va putea sa obtina rezultate într-o… Read more »

Mihai-Sorin

@ student pe role, 1.este adevarat ce ai scris. 2.cand religia (in speta crestinismul) este combinata cu patriotismul, cele dpua forte de care aminteai devin o mega forta colosala (exprimarea pleonastica e intentionata). 3.masurile de “precautie” impotriva acestor doua forte sunt: a) in ceea ce priveste crestinismul, subminarea temeliei lui, atacul la esenta sa, in speta sfintenia (sfant= separat de pacat, pus deoparte) prin megamediatizarea pricinilor de poticnire (in limbaj Biblic) adica a acelor factori care taie, şuntează, sau intrerup legatura omului cu Dumnezeu (pacatul) si astfel rugaciunile nu-si mai produc efectele. In fond, e vorba de crearea unei psihologii… Read more »