Gândeşte, da, gândeşte şi apoi scrie!

Am spus că revin după Paşte, dar am citit un articol din România Liberă publicat pe gandeste.org. Sub titlul „Creştinismul românesc, azi”, autorul Cristian Campeanu manipuleaza grosolan. Aşa că i-am dat un răspuns, fără să ştiu dacă va fi aprobat la ei pe site. Aşa că îl transcriu mai jos:

Vai, dar nu am mai citit de mult un discurs atat de obtuz si plin de inadvertente istorice, abil folosit pentru o concluzie falsa. Ar trebui disecat articolul si analizate minciunile date ca adevar si triate de adevarurile inserate. Da, aceasta este noua forma de manipulare media, un discurs presarat de adevaruri si minciuni aparent adevaruri pentru un cititor neavizat si incapabil de a discerne.
Cum altfel sa interpretez oferirea informatiilor despre persecutarea crestinilor (reale), dar scoase din context. De ce nu se precizeaza persecutiile facute in zilele noastre de crestini intre ei (confesional) si altor, mai ales musulmani.
Apoi de unde concluzia ca sondajul este fals si grosolan manipulat? Exista un alt sondaj sau asa…doar o parere?
Cat priveste argumentele istorice gen Codreanu si socialismul national-crestin, se vede ca autorul nu a citit prea multa istorie la viata lui, sau a citit doar ce au spus unii istorici. Ori stim prea bine ca istoria este un cumul de informatii si opinii, nu doar dintr-o sursa.
Ma rezum la aceste puncte, dar ar mai fi multe de spus. Poate o fac si alti cititori care mai gandesc, fara sa inghita orice text asa-zis intelectual, de facto. Discernamant, oameni buni, discernamant!