Nişte cititori, „m-au ciuruit”

O şleată de cititori ai podului privesc confuzaţi sau excitaţi o postare ironică scrisă de o persoană ce neagă ca ar fi scris-o, dar toata lumea ştie cine e. O trupă de vechi cititori ai blogului, ale căror interese ar trebui înţelese, dar unii care nu acceptă şi altceva, care se sperie când văd pe site un clip de pe youtube şi spun cu scârbă: copy/paste!!

Ar trebui să vă interesaţi, fraţilor, ce înseamnă new media sau, mai pe limba voastră, blogging-ul, de orice natură ar fi el. Că până şi cele mai importante publicaţii online bagă clipuri de pe youtube şi până la urmă, ce făcea Călin aici, era jurnalism cetăţenesc.

Dacă vă deranjează recomandarea unui film dintr-o manieră personală de ce nu săriţi acolo să comentaţi? Că n-a stârnit reacţii! ba uite, iritare şi scârbă printre cititorii fideli ai blogului, care apar acum numai când îi deranjzează ceva.

Poate aţi uitat că şi Călin scria despre filme şi de cele mai multe ori nu stârnea reacţii. Poate o carte şi un film v-ar face să mai uitaţi din bârfele şi ciripiturile prosteşti din urbea asta. Că vă place scandalul chiar şi-atunci când e o minciună. Nu contest ironia postării anterioare şi ingeniozitatea autorului, pentru cei ce au înţeles totuşi ceva. Şi totuşi, printre cele mai populare postări de pe blogul ăsta se numără cel cu Laura Dobrotă babtistă, Club Kapital, Alina Plugaru sau Nicolle aia.

Nişte cititori care îi fac pe plac lui Călin, reacţionează bine sau rău la schimbarea autorului. Îl periază şi-l cheamă disperaţi înapoi, poate până la urmă, ăsta a fost şi scopul. Se pare că numai disputele mai instigă lumea la lectură. Nu vreau să cuceresc un public însetat de scandal.

Sau ar fi trebuit mai bine să scriu:

Mafiotul Călin Blaga a renunţat la blog, a ales cele mai neinspirate persoane pentru a continua să scrie şi acum aşteaptă curios într-un colţ, apariţia lui eroică pe blog pentru a-şi salva cititorii de la spartul ochilor. O, acest salvator, care vă binecuvânta până de curând cu postări incitante despre mogulii şi politicienii sibieni, nişte ciobani până la urmă, doar aşa ne spune poll-ul şi acolo intră toţi!

Numai bine!

sursa foto