Cel mai puternic om din România

Dacă mergi pe stradă și întrebi care e cel mai puternic om din România, o bună parte dintre cei întrebați or să răspundă că Iohannis.

Mă refer, desigur, la cei gen Floricica Dansatoarea care nu prea au avut parte de educație și cred în orice teorie a conspirației.

Mai ales în ălea fără fundament dar care par deosebit de plauzibile pentru simplul fapt că se întâmplă în România.

Am stabilit deja că paranoia vinde mai bine decât sexul așa că nu am să intru iarăși în detalii.

O altă parte a populației o să spună că Dragnea e cel mai puternic om din România pentru că, uite, se comportă ca un mic Erdogan.

Numai că și ideea asta e greșită. Dragnea fără baronii locali e un floc în fața pulii.

Și chiar și cu ajutorul baronilor locali, omul nu poate nici măcar să fută o puștoaică fără să trebuiască să scoată bani din buzunar.

Ca să dea mâna cu Trump a plătit. Ca să-i scrie Giuliani depeșă lui Iohannis a plătit, iar un om care plătește nu prea e un om puternic ci cel mult un fraier cu suficienți bani.

Atunci care-i cel mai puternic om din România?

Păi vă spun eu care e. 

Nimeni altul decât ministrul justiției, Tudorel Toader, omul care mereu face ce vor negii lui.

Într-un stat de drept, cel mai puternic om e ăla care controlează într-un fel sau altul sistemul juridic, iar Tudorel Toader fix asta face.

foto via vk.com

P.S. Am pus o poză cu ceva frumos pentru că eu nu sunt ca alții care vor cu tot dinadinsul să vă strice ziua punând pe articole aceeasi poză cu dinții stricați ai lui Dragnea sau cu negii lui Toader.