Si eu care credeam ca Ponta e prost

Zilele astea am vazut la stiri doua ipostaze din care rezulta faptul ca Dragnea e prost gramada.

Sa nu ma intelegeti gresit, eu personal niciodata nu l-am considerat pe Dragnea drept un om inteligent. De fapt in ultimii ani mi-am dat seama ca Dragnea e mai degraba genul ala de bisnitar ratat care n-a avut de ales si s-a bagat in politica.

Adevaratii bisnitari s-au ridicat imediat dupa revolutie si contrar perceptiei generale cei cu adevarat smenari erau putin, iar restul erau niste fomisti cocliti aciuati pe langa bisnitari care erau dispusi sa faca orice pentru a intra in gratiile bisnitarilor. Numai ca succesul lor era efemer fiindca erau mult prea prosti si prea egoisti ca sa creasca si ei putin. Asa ca majoritatea celor care deschideau usile bisnitarilor pe o bere n-au avut unde altundeva sa se aciueze decat pe la partidele politice.

Multi dintre ei erau de-a dreptul indezirabili, insa erau la fel de insistenti precum cainele ala vagabond care-ti doarme pe presul de la intrare si revine acolo oricat de mult il bati.

Ei bine dupa comportamentul lui din ultima perioada Dragnea dovedeste ca e fix genul ala de om care si-a incercat norocul in lumea interlopa si de prost si egoist ce-a fost n-a reusit asa ca s-a aciuat la PSD PDL unde si-a gasit adevarata vocatie.

Nu stiti care-i adevarata vocatie a prostului aciuat in politica? Pai va spun eu! Adevarata lui vocatie e sa-i prosteasca pe altii mai prosti decat el si ascensiunea lui politica ne-a dovedit ca a reusit fiindca Teleormanul l-a propulsat la Bucuresti, iar Bucurestiul l-a motivat sa aiba aspiratii de prim-ministru din postura de condamnat penal.

Dar nu despre condamnarea lui vreau sa scriu ci despre trei ipostaze prin care Dragnea a dovedit ca e genul de om care sufera de prostie crunta:

  • A vrut sa bage o lege care sa ingradeasca libertatea de exprimare si care era pe alocuri redundanta cu articolul 11 din constitutie si alte legi pe aceeasi speta, si s-a trezit cu suficient de multe injuraturi publice incat sa-l tina 10 ani de acum incolo;
  • A declarat ca se teme de fraudarea alegerilor, desi (dupa cum i-a raspuns si Ciolos) alegerie sunt organizate si controlate de catre Parlament unde partidul lui si al vasalilor lui (salut Taricene!) au majoritate;
  • A dovedit ca e prost cu spume cand i-a facut pe IT-istii de la guvern postaci fiindca evident in lumea cu discapacitati intelectuale majore in care traieste Dragnea un IT-ist nu e decat un postac pe care poti sa-l platesti sa-i injure pe adversarii politici si sa-i intimideze pe oamenii care isi permit sa vorbeasca liber.

Si eu care credeam ca prostia in PSD s-a terminat cu Vanghelie si Ponta, uite ca nu-i asa pentru ca regele neicoronat al prostiei nu ezita sa ne dovedeasca „abilitatile” intelectuale pe care le poseda cu orice declaratie de presa pe care o face.

Apropo! mai era un aspect demn de luat in calcul si anume acela ca se vrea prim-ministru desi legea nu-i permite. Am vazut ca unii jubileaza pe marginea ideii respective, insa in acelasi timp omit faptul ca Dragnea poate sa schimbe legea aia daca vrea (sau ma rog daca-l ajuta capul s-o faca in timp util). Nici macar n-are nevoie de cvorum in Parlament ca s-o schimbe.

stock-photo-165814207