Caracterul duplicitar al indivizilor

Dădusem prin arhivă peste un articol interesant (backup) pe tema gripei porcine care începe în felul următor:

Isteria cu gripa porcina ii face pe multi sa profite si sa faca afaceri banoase.

Apoi continuă cu niște declarații despre teste, una din partea unei farmaciste:

“In principiu, nu vad rostul acestor teste, in conditiile in care, indiferent de rezultat, dar mai ales daca rezultatul este pozitiv, trebuie consultat medicul”, este de parere farmacista Clara Popescu.

A doua a lui Streinu Cercel. Vă mai amintiți de el nu?

“Este un test de depistare a bolii, nu de diagnostic. Dar eu nu-l recomand”, sustine profesorul doctor Adrian Streinu Cercel.

A treia din partea lui Astărăstoaie

“Eu, personal, nu as da bani pe un asemenea test. Este o afacere banoasa, cineva chiar da lovitura, pe fondul isteriei instalate in ultimele zile”, considera profesorul doctor Vasile Astarastoaie.

Și ultimul din partea doctorului Rafila:

“In situatia in care rezultatul este fals pozitiv, in mod eronat se trece la tratament; in situatia in care rezultatul este fals negativ, infectia este ignorata, dar ea poate evolua cu consecinte dramatice”, spune Conf. dr Alexandru Rafila, catedra de microbiologie si epidemiologie UMF “Carol Davila”.

Acuma, aplicați astfel de declarații în cazul COVID19 și vedeți cum ar sta treaba de fapt.

Care-i diferența între cazul gripei porcine și COVID19? Păi e vorba de partea leului. Când omul nu-și ia partea leului e împotriva unei chestii, iar când își ia partea leului e în favoare. Evident nu?

Asta apropo de ce scriam acum ceva vreme: