Arafat dovedește încă odată cât e de ticălos

Într-un interviu Arafat declară:

Medicii de la stat ar trebui să aibă un program de lucru clar de opt ore și să existe un control al calității serviciilor medicale. Știu că sunt doctori care lucrează și la privat și acest lucru trebuie analizat.

sursa

Bun, acum să luam declarația asta pe bucăți:

Medicii de la stat ar trebui să aibă un program de lucru clar de opt ore…

Medicii care lucrează mai mult de opt ore o fac pentru că:

  • …au salarii de căcat și e musai să facă suplimentare și să ia șpagă ca să supraviețuiască sau în cel mai fericit caz să traiască decent.
  • …n-au familie și nu prea au ce face pe acasă, deci implicit sunt antisociali și o ard toată ziua pe la muncă din lipsă de altceva mai bun de făcut.
  • …sunt prea puțini specialiști pentru că majoritatea au plecat acolo unde pot să ducă o viață decentă muncind DOAR opt ore pe zi.

Desigur, din variantele de mai sus, în opinia lui Arafat doar a doua pare corectă, deși denotă o ipocrizie fără margini atunci când lucrezi în sistem și să te faci că nu vezi adevăratele motive și spui că e musai să analizezi.

Ce căcat să mai analizezi când e cât se poate de evident?

Să mergem mai departe:

(trebuie)…să existe un control al calității serviciilor medicale.

Exact, un sistem subfinanțat, neglijat și de care fug toți anajații de îndată ce apare o oportunitate validă are nevoie de un control al calității serviciilor medicale.

Nu, nu are nevoie de finanțare și nici de audituri de performanță în ceea ce-i privește pe managerii de spitale ci are nevoie de o verificare la sânge ca să vedem dacă medicii și infirmierii oferă un nivel de calitate acceptabil în spitale fără dotări și care n-au mai fost reabilitate de acum 50 de ani.

Și nu în ultimul rând:

Știu că sunt doctori care lucrează și la privat și acest lucru trebuie analizat.

Vedeți și aici e o problemă. Sunt medici care lucrează și la stat și la privat și care adeseori pleacă la privat, sau lucrează mai mult la privat pentru că sunt platiți mai bine, iar asta e o problemă pentru că nu se poate ca statul să-i mai sclavagească pe salarii mizere dacă ei fac pact cu diavolul și se duc la privat.