Ziar de vanzare

Sibiu Standard a fost scos la vanzare. Abia infiintatul cotidian de Sibiu deja este scos la mezat. Articolul despre vanzare a aparut in Tribuna, ceea ce e haios! Sa vedem cine il cumpara si de ce. Deocamdata singurele zvonuri sunt ca negocieri se poarta cu Horatiu Cercel de la Concefa.

Reamintesc celor ce nu stiu ca echipa de gazetari de la Sibiu Standard e fosta echipa de la Ziarul de Sibiu.

Vanzarea unui cotidian independent pune sub un mare semn de intrebare cat mai rezista presa locala independenta. Se stie ca Monitorul de Sibiu este detinut de grupul EMI si Tribuna de omul de afaceri Carabulea. Saptamanalul Sibianul e parte din grupul Media Pro. Singurele ziare independente raman Dacii Liberi si Justitiarul, dar cu aparitii lunare sau mai rare. Mai exista inca vreo 2-3 saptamanale distribuite gratuit gen Mapamond Sibian si parca Transilvania Express sau asa ceva… dar sincer nu prea conteaza ca tiraj.

De fapt marea problema a presei scrise sibiene este ca in afara de Tribuna care bate orice la tiraj, restul au tiraje foarte mici. Iar pe piata online tot Tribuna e lider, depasita de curand de Sibianul (aici se explica si datorita insertiei de video pe site si faptul ca sunt parte dintr-o retea de site-uri Media Pro). In rest din nou slab trafic.

Vanzarea unui ziar independet in prag electoral spune multe. Voi ce spuneti?