Sofer in Iad

Azi conducand prin Sibiu mi-am dat seama ca pot sa imi iau permisul de sofer in iad foarte usor.

Daca sunteti soferi, simpli pasageri sau pietoni in Sibiu cu siguranta v-ati vazut moartea cu ochii de nenumarate ori. Aud povesti ale prietenilor si cunoscutilor zi de zi despre calvarul din trafic.

Dincolo de argumente pro si contra centura orasului, soferii din Sibiu, majoritari sibieni sunt de o nesimtire crasa. Nu toti, dar foarte multi. Sa vedem cateva exemple:

Eu opresc la trecerea de pietoni pe banda 1 sau 2 sa treaca oamenii. Altul vine in viteza pe langa mine si rateaza la mustata pietonul.

Opresc la STOP sa ma asigur si pe langa mine (desi e doar o banda) trece un nebun fara sa opreasca.

In Centrul Istoric iesi din parcare incet, timid. Nimeni nu te lasa. Intri la loc si incerci iar si iar. Pana la urma cineva se indura de tine si opreste sa te lase sa iesi. Dar vine altul in spatele lui si claxoneaza, injura, gesticuleaza.

Ca pieton vrei sa treci pe trecerea de pietoni dar nu ai propritate. TIR-urile si restul masinilor sunt sefii soselelor.

Mergi in trafic cu masina pe strazi cu doua benzi pe sens si vine unul din spate si semnalizeaza din faruri sa te dai la o parte. Normal ca in oras regula nu se aplica mai ales ca tu ai limita de viteza legala.

Parcarea in Sibiu e un chin, orice zice primaria. Normal ca multi parcheaza pe trotuare. Este ilegal in Sibiu prin HCL. Chestia e ca daca parchezi pe trotuar in Centru te amendeaza, dar daca iti lasi masina pe trotuar ca ai treaba la Iohannis acasa nu e nici o problema!

Vrei sa traversezi o intersectie cu masina. Drumul principal e o coloana mare de masini la semafor. Normal ca nu lasa intersectia libera nici unii ci se inghesuie cat mai aproape in ideea ca daca ei stau, sa stai si tu.

Toate aceste exemple plus multe altele pe care le stiti si voi arata doua posibilitati:

1. Ori tuturor sibienilor le moare mama, sotia sau copilul in fiecare zi de au asa urgente de incalca toate legile

2. ori sunt foarte nesimtiti ca soferi

Voi ce ziceti?