Primaria isi bate joc de noi

strand_municipal1

Ieri la Sibiu a avut loc o inmormantare. A fost inmormantata democratia. De fapt murise de mult in orasul nostru democratia, dar abia ieri s-a oficiat inmormantarea. Dezbaterea publica asupra investitiei primariei Sibiu de a construi un strand de 45 milioane de euro din bani publici a trecut neobservata cu sprijinul angajatilor Primariei. Acestia in loc sa anunte dezbaterea cu surle si trambite din timp au dat un obscur anunt de mica publicitate la Tribuna de 2 pe 2 centimetri. Mai mult, au anuntat presa, abia ieri – ziua dezbaterii –  la ora 11.

Strand municipal Sibiu
Strand municipal Sibiu

Dezbaterea a inceput la ora 13 si era programata pana la ora 17 (deci semana mai mult a consultare publica). Dar la inceput normal ca au fost doar angajati ai Primariei si cativa jurnalisti. Doua jurnaliste de la Sibianul au si semnat pentru construirea strandului.  Apoi lumea a plecat si au ramas doar 3 marunti angajati ai Primariei. Laschescu, loctiitor de arhitect sef al Sibiului, nu a stat nici el. Spre final am fost si eu impreuna cu Dan Tomozei de la Dacii Liberi (care ne-a si anuntat)  si doi arhitecti. Toti patru am semnat impotriva proiectului asa cum am aratat si in articolul de ieri.

Am vrut sa motivam si impotrivirea noastra, dar cui? Cu cine sa dezbatem? Angajatii Primariei prezenti dadeau din umeri ca ei nu stiu detalii despre proiect si doar pazesc sala si lista de semnaturi. JENANT! Apoi vad ca ziarele de azi trateaza acest subiect dupa cum urmeaza:

Monitorul deschide ziarul, ceea ce arata ca da o importanta deosebita materialului, si critica Primaria pentru acest act impardonabil, care in alte tari s-ar lasa cu demisii.

Sibiu Standard aloca si el spatiu in interiorul ziarului acestui eveniment, dar fara sa il urmareasca pana la final.

Tribuna nu public nimic, desi la ei a aparut anuntul initial si ar fi trebuit sa mediatizeze din timp dezbaterea. Dar oare avea Carabulea interes?

Sibianul online publica abia azi, desi fiind online, puteau publica de ieri de la ora 14 si ne dezinformeaza cras ca niciun sibian nu a fpst prezent la dezbatere. Pai bien mai eu si arhitectii si restul de semnatari ce suntem? Ca ziaristi doar 3 au semnat!

Asa cum spuneam si ieri la dezbatere a fost si arhitectul Gabriel Rosca, presedintele Ordinului Arhitectilor Sibiu care a refuzat sa semneze jenantul proiect.

DACA doriti sa va exprimati dezacordul fata de acest proiect ce pune in pericol Padurea Dumbrava, Muzeul Astra si are o valoare uriasa ce va afecta profund bugetul public al orasului atunci scrieti un email catre Primaria Sibiu si exprimati-va ca atare. Scrieti pe adresa de email cic@sibiu.ro cu Subiectul: Dezbatere publica Strand Municipal. Nu uitati sa cereti in email sa vi se raspunda pentru a primi numar de inregistrare a cererii voastre. Haideti sa ii bombardam cu emailuri!!!!! Asta daca tineti la padure, natura si bani publici!